Cioloș: Strategia PSD de a bloca alegerile anticipate este antisocială

DE Andrei Mocanu | 07.02.2020 - 13:53
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Alianța USR PLUS are două obiective importante în perioada imediat următoare, a spus Dacian Cioloș, la Digi24.

SHARE

 „Noi nu renunțăm la alegeri locale în două tururi pentru primari, în cazul în care nu putem organizare alegeri anticipate acum”, a spus fostul premier. Liderul PLUS a completat că strategia PSD de blocare a alegerilor anticipate este „antisocială”.

„Alianța USR PLUS a susținut încă de anul trecut ideea alegerilor parlamentare anticipate ca fiind singura soluție pentru a putea readuce stabilitatea politică în România. Stabilitate politică nu înseamnă să ai un guvern minoritar, un guvern care nu poate să treacă proiecte de legi, un guvern care nu are susținere în Parlament.

În aceste condiții, după ce am sacrificat alegerile locale în două tururi, acum dacă guvernul Orban a căzut și obiectivul nostru este să susținem procedura care să ne ducă la declanșarea alegerilor anticipate, deci să avem o majoritate care să voteze împotriva instalării guvernului.

Să spun altfel: să nu existe o majoritate care să voteze pentru instalarea acestui guvern, să facem același lucru și a doua oară, ca să dăm posibilitatea președintelui Iohannis apoi să dizolve Parlamentul pentru anticipate”, a declarat Dacian Cioloș, vineri, la Digi24.

Întrebat cu privire la strategia PSD pentru a opri declanșarea alegerilor anticipate, Dacian Cioloș a spus că „strategia PSD e antisocială” și „împotriva intereselor generale ale României” pentru că menține „blocajul” actual.

„PSD ne-a adus în situația economică în care suntem în momentul de față, cu o creștere a datoriei publice, cu o creștere a datoriei externe, cu împrumuturi care au dus România într-o situație economică dificilă, cu un deficit bugetar foarte ridicat.

Asta a făcut PSD cât a fost la guvernare și acum dacă blochează rezolvarea crizei politice prin întoarcerea la alegători, asta e este o strategie antisocială și împotriva intereselor României. De asta n-au vrut alegeri în două tururi, pentru că se tem baronii locali pesediști că până aici le-a fost și că se termină cu dominația lor la nivel local.

PSD fără baronii locali nu înseamnă mare lucru la nivel național, pentru că am văzut ce miniștri pot să ofere în cele trei guvernări”, a completat copreședintele Alianței USR PLUS.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -