Cioloş: „Nu ieşim de la guvernare, o să muriţi cu noi de gât, cei care rezistaţi la reforme”

DE Elena Andrei | 28.08.2021 - 16:27
Cioloş: „Nu ieşim de la guvernare”/Foto: fb

Co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a anunţat că formaţiunea nu va ieşi de la guvernare. „O să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme, pentru că e momentul ca România să fie reformată”, a fost mesajul său.

SHARE

Dacian Cioloş a declarat sâmbătă că trebuie pus capăt ideii de tabere şi de facţiuni interne.

„Cred că trebuie să punem capăt ideii de tabere şi de facţiuni interne care abia aşteaptă să se lupte între ele. E normal să ai opinii diferite şi e la fel de normal să poţi să le exprimi atunci când sunt opinii care pot să ajute la construcţia partidului şi nu cred că trebuie să ne fie teamă să ascultăm acele opinii”, a declarat Cioloș, potrivit News.ro.

El a subliniat că trebuie încetate excluderile şi sancţiunile îndreptate împotriva celor care contestă.

„Şi pentru asta cred că trebuie să încetăm cu excluderile şi cu sancţiunile care sunt îndreptate împotriva celor care contestă şi să învăţăm să ne ascultăm unii pe ceilalţi.

Citește și

VIDEO Ministrul Cercetării, Ciprian Teleman, a ațipit la o conferință de presă, lângă Dacian Cioloș

Cioloş: Pentru mine, Nicuşor Dan rămâne o enigmă. Îl stimez, dar nu îl înțeleg

 

Ca să fim un partid mare, trebuie să îi respectăm pe cei învinşi şi să îi susţinem pe cei învingători să poată să îşi ducă mandatul la bun sfârşit. Împreună putem face un partid mare şi puternic dacă înţelegem că alegerile interne nu sunt o competiţie pe viaţă şi pe moarte, ci sunt doar o etapă care are ca scop să crească partidul”, a explicat co-preşedintele USR – PLUS.

USR PLUS nu va ieşi de la guvernare

„Deci, nu ieşim de la guvernare, o să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme pentru că e momentul ca România să fie reformată. Suntem parteneri în coaliţie, dar acest parteneriat nu a fost făcut doar ca o înţelegere pentru a împărţi posturi, ci am acceptat acest parteneriat ca să schimbăm România şi asta va fi USR PLUS în coaliţia de guvernare”, a declarat Dacian Cioloş.

El a afirmat că PSD i-ar vrea plecaţi de la guvernare pe cei diin USR PLUS, dar probabil şi o parte din PNL.

„Ştiu că PSD probabil şi-ar dori să ne vadă plecaţi pentru a putea şantaja PNL într-o guvernare minoritară, care apoi în 2024 să-i aducă la guvernare.

Am mai văzut strategii şi tactici din acesta. Probabil că şi o parte din PNL ne-ar vrea plecaţi ca să ne poată scoate ţapi ispăşitori şi să scape de stresul pe care îl au cu noi, dar nu plecăm nicăieri, trebuie să punem presiune permanentă pe coaliţie pentru care reformele pe care le-am agreat să fie aplicate”, a mai spus Dacian.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te