Cioloș, atac neobișnuit de dur la PNL: Liberalii au luptat cu PSD până au căzut sub masă

DE Valentin Mirică | Actualizat: 24.08.2020 - 14:36

Dacian Cioloş îl acuză de ipocrizie pe ministrul Mediului Costel Alexe, după ce liberalul a spus că„ PNL îşi doreşte să scape de toate relicvele radioactive ale PSD”, dar candidatul PNL la Primăria Iaşi este Mihai Chirica, fost lider al PSD.

SHARE

„Liderul PNL Iasi, Costel Alexe, zice următoarele: «Da, PNL îşi doreşte să scape de toate relicvele radioactive ale PSD». Cine candidează la Primăria Iaşului? Mihai Chirica, fost şef de la PSD. Las la o parte disonanţa cognitivă a acestui domn care a ajuns ministrul Mediului şi în acelaşi timp susţinător al celui care a tăiat celebrii tei seculari ai Iaşului. Las la o parte că şeful PNL a zis că nu ştie situaţia de la Iaşi, unde conducerea locală a decis că PSD poate fi învins prin mutarea pesediştilor, în masă, în PNL. Dar ce nu pot să las la o parte e fantezia domnului Alexe legată de unitatea dreptei”, a scris Dacian Cioloş luni pe Facebook, citat de news.ro.

Fostul premier tehnocrat a mai amintit că Alianţei USR-PLUS i-a fost reproşat faptul că nu a atras PMP într-un proiect al dreptei, însă motivează că nu a putut face acest lucru pentru că PMP a votat un mandat întreg cu PSD.
 
„Ca să fie clar pentru toată lumea. Am fost şi suntem deschişi pentru un proiect al dreptei. Singura noastră condiţie a fost şi rămâne în continuare să nu primim PSD în acest proiect şi nici năravurile lor. Ni s-a reproşat că la Bucureşti nu am atras şi PMP în această construcţie. Dar cum am fi putut face o colaborare politică cu un partid care a votat un mandat întreg cu PSD? Ni s-a reproşat că nu am primit un candidat cu şanse la Sectorul 2, unul care a doua zi a trecut la PSD. Ni s-a reproşat că nu avem colaborări cu PNL în ţară. O să avem când o să ştim dacă aceste colaborări sunt cu PNL şi nu cu un PSD deghizat în galben-albastru”, a completat Cioloş.
 
El mai spune că Alexe luptă atât de aprig cu PSD, încăt e gata să primească toată organizaţia locală în PNL.
 
„În acest context suprarealist nu ne rămâne decât să îi mulţumim lui Costel Alexe că recunoaşte adevărul. Luptă cu PSD atât de aprig încât e gata să primească toată organizaţia locală în PNL. Cum ar veni, «au luptat până au căzut sub masă» sau, după caz, »au luptat, dar au şi colaborat»”, a mai spus Cioloş.
 
Liderul PLUS îi mai recomandă lui Costel Alexe să mai recruteze câţiva social-democraţi în PNL, astfel încăt să nu voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului şi să nu rămână ministrul Mediului fără loc de muncă.
 
„Oare nu ar fi mai cinstit ca domnul Alexe să fie corect cu alegătorii din Iaşi şi să se înscrie el în PSD? Până la urmă, arată a ipocrizie să iei oamenii PSD şi să îi înscrii la tine în partid pentru că le e ruşine să defileze cu numele propriului partid, după cum vedem că procedează şi doamna Firea la Bucureşti. Momentan avem aceeaşi Mărie cu alta siglă. Între timp, îi recomandăm domnului Alexe să mai recruteze câţiva pesedişti care să se înscrie în PNL şi astfel să nu voteze moţiunea de cenzură împotriva guvernului ca să nu rămână ministrul Mediului fără loc de muncă. Singura problemă ar fi că pesediştii au mai dat jos câteva guverne care le aparţineau, aşa că domnul Alexe va trebui să fie foarte clar când le va explica al cui e guvernul, al lor sau al celorlalţi”, a arătat fostul premier tehnocrat.

Mihai Chirica a fost exclus din PSD, la începutul lunii februrie a anului 2018. Acum el candidează pentru un nou mandat de primar al Iaşiului din partea PNL. Ministrul Mediului Costel Alexe a intrat şi el în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean Iaşi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te