Ciolacu și revelația votului „la două mâini” al parlamentarilor PSD: „Am văzut și eu”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 04.03.2021 - 08:40
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în şedinţa grupului parlamentar se va discuta despre cei care au votat la Legea bugetului "la două mâini". / Foto: b1.ro

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în şedinţa grupului parlamentar se va discuta despre cei care au votat la Legea bugetului "la două mâini" şi se va decide dacă aceştia vor fi sancţionaţi.

SHARE

"Am văzut şi eu, a fost un caz. O să discutăm la grup despre acest lucru. Ştiţi foarte bine, se mai întâmplă astfel de lucruri, un coleg pleacă să îşi ia cafeaua... Trebuie să modificăm legea.

Dar au existat cazuri şi de la PNL şi de la USR. Cum poate fi stopat acest lucru? Prin lege. Prin sancţiuni. O să venim cu o modificare la Regulamentul camerelor", a spus Ciolacu la Digi24, după ce a fost întrebat ce se va întâmpla cu parlamentarii PSD care au votat şi în locul colegilor lor care nu erau prezenţi în sală la şedinţa în care s-a aprobat bugetul pe anul 2021.

Citește și:

Sporuri crescute de 600 de ori la Agenția de stat care îți caută de lucru. Buget: 29.000.000 lei

Întrebat dacă este de părere că votul multiplu este o greşeală, Ciolacu a răspuns: "Categoric”.

„E o greşeală. Eu de câte ori am o urgenţă şi nu mai pot participa la vot, îmi iau cartela, mi-o pun în buzunar, plec, mă întorc, introduc cartela. O să avem o discuţie la grup despre aceste cazuri. (...) Consider că forţarea acelor voturi a fost făcută gratuit, adică a fost un gest reflex care nu se impunea", a declarat președintele PSD.

Citește și:

Miron Mitrea a pierdut procesul cu CJ Vrancea. Are de dat 30.000 de lei

Parlamentari PSD și AUR prinși în flagrant în timp ce votau la două mâini

Mai mulți parlamentari de la PSD și AUR au fost surprinși în flagrant în noaptea de luni spre marți de către colegii lor de la USR PLUS în timp de votau la două mâini la amendamentele depuse la legea bugetului de stat pe 2021. 

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu a postat luni noapte o înregistrare video cu o deputată PSD care vota în locul unei colege.

„Complet ilegal, o doamnă deputat de la PSD votează și pentru colega de bancă, cu încălcarea flagrantă a Regulamentului. Pur și simplu nu se pot abține să nu încalce legea pesediștii…”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Și senatorul USR PLUS Irineu Darău a postat pe Facebook o înregistrare video în care deputatul AUR Ciprian Titi Stoica votează în locul unui coleg.

”Târziu în noapte, încă dezbatem și votăm bugetul pentru anul 2021, într-o ședință prelungită de plen reunit. Emanuel Ungureanu a demonstrat cum un parlamentar PSD vota la două mâini. Nici AUR nu se lasă mai prejos: l-am surprins pe Ciprian-Titi Stoica, parlamentar AUR, făcând același lucru. Ce bine ar fi să nu avem hoție măcar în Parlament!”, a scris Darău pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te