Ciolacu: „Ramona Chiriac s-a suspendat după discuţiile din spaţiul public”

DE Alin Crișan | Actualizat: 21.03.2024 - 19:18
Ciolacu: „Ramona Chiriac s-a suspendat după discuţiile din spaţiul public” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin/ Imagine cu caracter ilustrativ

Marcel Ciolacu a declarat că Ramona Chiriac s-a suspendat de pe lista alianţei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare după discuţiile din spaţiul public referitoare la această candidatură

SHARE

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Ramona Chiriac s-a suspendat de pe lista alianţei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare după discuţiile din spaţiul public referitoare la această candidatură şi a adăugat că nu puteau avea loc discuţii pentru un portofoliu de comisar european, pentru că deocamdată nu se ştie care e acesta.

Ciolacu: „Ramona Chiriac s-a suspendat după discuţiile din spaţiul public”

"Doamna Ramona Chiriac, preşedinta Reprezentanţei Comisiei Europene al Bucureşti, s-a suspendat după ce au fost discuţiile din spaţiul public că va candida pe lista comună a alianţei PSD şi PNL, a anunţat public de ce anume s-a retras. Nu pot comenta eu o decizie luată de doamna Ramona Chiriac, care a anunţat public de ce a făcut acest lucru.

N-am avut niciodată o discuţie în ceea ce priveşte comisarul României. Cred că această discuţie, fără să deranjez pe nimeni, va trebui în primul rând să o am cu preşedintele României, deoarece, conform deciziei CCR, preşedintele României este reprezentatul României în Consiliul European, unde se decid comisarii şi funcţiile de comisari", a declarat Ciolacu la finalul unei şedinţe a conducerii PSD.

Potrivit premierului, România nu ştie deocamdată ce portofoliu de comisar va avea.

Citește și: Ciucă, după retragerea Ramonei Chiriac de la europarlamentare: „Nu vom trage la sorţi deschiderea”

"România în acest moment nu ştie ce portofoliu de comisar să aibă. Întâi se negociază portofoliul în cadrul Consiliului şi reprezentantul României este preşedintele României şi pe urmă cu adevărat coaliţia hotărăşte persoana cea mai potrivită pentru a reprezenta România la Comisia Europeană. Cred că prin octombrie anul viitor va fi această desemnare. Deci este puţin probabil ca cineva să aibă o discuţie, să promită cuiva că este comisar, neştiind nici măcar portofoliul", a precizat Ciolacu.

Liderul PSD a spus că Mihai Tudose este o opţiune de deschidere a listei.

"Referitor la Mihai Tudose, este o opţiune de deschidere a listei, dar, în urma deciziei luate de doamna Ramona Chiriac, sunt ferm convins că în zilele următoare o să mă văd cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă şi, cum este normal, vom hotărî împreună cum vom merge mai departe. Eu îmi doresc în acest moment ca listele să fie deschise de reprezentanţii celor două partide", a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă i-a cerut Ramonei Chiriac să se înscrie în PSD, Ciolacu a subliniat că "nu a avut această discuţie. "A postat, a explicat, nu vreau să intru în detalii", a spus Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te