Ciolacu propune o nouă măsură pentru reducerea prețului la combustibil. Compensare 5 lei la 10 litri

DE Daniel Toșa | 28.06.2022 - 12:25
Ciolacu propune o nouă măsură pentru reducerea prețului la combustibil. Compensare 5 lei la 10 litri/FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că măsura referitoare la compensarea cu 5 lei la 10 litri a fost discutată în coaliţie, urmând ca cel mai probabil miercuri să existe o nouă discuţie în coaliţie asupra efectelor acesteia.

SHARE

"Am venit cu aceşti 5 lei la 10 litri - este o măsură discutată. Am avut fiecare opinii, am zis să vedem cum funcţionează, şi pe urmă să ne întâlnim - cred că miercuri din nou în coaliţie - şi vom discuta asupra efectelor. Avem al doilea cel mai mic preţ din Europa în acest moment. Important este şi trendul - dacă ne menţinem în acest preţ, cumva să mai crească acest preţ - şi aici a fost discuţia, şi aici cred că este fondul", a declarat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că a existat o discuţie şi în ceea ce priveşte plafonarea preţurilor la carburanţi.

"Am avut această discuţie şi, după cum bine ştiţi, am fost acuzat că sunt comunist. Acum am văzut SUA şi Franţa că sunt mai comunişti decât mine - vor plafonare la ţitei. Dar poate unii au voie sa fie comunişti, eu nu", a adăugat Ciolacu.

Citește și: Restricțiile privind avortul intră în vigoare în SUA. Biden cere calm. Cum au reglementat alte state

Liderul PSD a menţionat că este vorba de mai multe măsuri.

"La acciză - nu mai putem interveni că suntem la minimum agreat de către Comisia Europeană. Mai mult ca sigur că Guvernul nu va veni cu indicele de inflaţie de actualizare a accizei şi atunci nu va duce la o nouă creştere. Mai sunt (măsuri - n.r.).

Citește și: Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham: F... me, I'm brilliant

Important este că acum avem un preţ stabil, nu mai creşte, dimpotrivă, a scăzut. Avem al doilea preţ din Uniunea Europeană în acest moment, după Ungaria, unde au plafonat, au şi raţionalizat.

Miercuri avem deja o noua discuţie. (...) Nu am nicio reţinere să vă spun că comunic cu primul ministru al României zilnic şi discutăm aceste probleme", a adăugat Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.