Ciolacu, la Bruxelles: „Voi cere sprijinul pentru aderarea României la spaţiul Schengen”

DE Daniel Toșa | 23.06.2022 - 10:01
Ciolacu, la Bruxelles: „Voi cere sprijinul pentru aderarea României la spaţiul Schengen”/FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat joi, că va cere sprijinul pentru aderarea României la spaţiul Schengen și va pleda pentru acordarea statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina.

SHARE

„Voi cere sprijinul preşedintelui Parlamentului European pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Agenda discuţiilor cu preşedinta Camerei Deputaţilor din Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux, şi cu viceprim-ministrul, ministrul economiei şi al muncii belgian, Pierre-Yves Dermagne, se va concentra pe identificarea celor mai bune soluţii comune pentru a proteja puterea de cumpărare şi nivelul de trai al cetăţenilor, în contextul creşterii preţurilor la energie şi combustibili”, spune liderul social-democrat.

Liderul PSD, a afirmat joi că va pleda la Bruxelles pentru acordarea statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina, va cere sprijinul pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi va insista pentru flexibilizarea PNRR pe zona de pensii, care este "absolut necesară".

„România poate deveni un hub de stabilitate şi dezvoltare regională! Este un proiect pe care îl voi susţine, astăzi, cu tărie, la Bruxelles, în faţa partenerilor noştri europeni.

Citește și: Corespondență din Harkov: Armata rusă bombardează intens orașul. Cel puțin 5 explozii într-o oră

Voi pleda, în cadrul reuniunii prim-miniştrilor şi comisarilor europeni social-democraţi, şi pentru acordarea statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina. România are datoria să fie alături de Republica Moldova la nivelul tuturor palierelor diplomatice!", a scris Ciolacu pe Facebook.

Citește și: Coaliția PNL-PSD-UDMR a decis compensarea parțială a prețurilor benzinei și motorinei pentru 3 luni

Marcel Ciolacu efectuează o vizită la Bruxelles, Regatul Belgiei, unde va avea întâlniri cu cu preşedintele Camerei Deputaţilor - Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux, cu viceprim-ministrul Pierre-Yves Dermagne, ministrul economiei şi al muncii, şi cu comisarul pentru Muncă şi Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, precum şi cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola. De asemenea, Ciolacu va avea o intervenţie în cadrul întâlnirii cu liderii PES.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.