Ciolacu „joacă” iar moțiunea de cenzură: împotriva Guvernului Cîțu și a lui Ghinea

DE Elena Andrei | 08.06.2021 - 21:03
Ciolacu iar „joacă” moțiunea de cenzură/Foto: PSD

Prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu „va fi categoric depusă și votată de PSD în actuala sesiune parlamentară, care se încheie la sfârșitul acestei luni”, a declarat marți Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei conducerii PSD.

SHARE

Acesta a anunțat că textul moțiunii va fi făcut public săptămâna viitoare.

Liderul PSD susține că a început negocierile cu parlamentari de la alte partide pentru susținerea moțiunii, iar săptămâna viitoare va fi făcut public textul documentului.

Întrebat dacă este vorba de parlamentari AUR, Ciolacu a răspuns: „Nu există nicio garanţie în politică, dar când va fi dat publicităţii textul moţiunii am să o transmit şi celor de la formaţiunea AUR. E posibil să fie semnată şi de către anumiţi parlamentari neafiliaţi. Sunt suficiente voturi.”

Citește și

Italia va primi în iulie sau august prima tranşă, de 25 miliarde de euro, din PNRR

Comănescu, despre proiectele PNRR: „Îndeplinesc toate cerințele europene, vom emite C02 sub prag”

 

La 26 mai, liderul PSD anunța că moțiunea de cenzură va fi depusă în 14 iunie, pentru „eșecul PNRR".

„Tot ce ştim despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci e un plan de austeritate pentru toţi românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur - la 14 iunie depunem moţiune de cenzură având ca obiect principal eşecul Guvernului în privinţa PNRR”, declara Ciolacu, potrivit HotNews.

Ciolacu a anunțat, de asemenea, că PSD va depune miercuri moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, iar social-democraţii vor avea şi întrebări pentru acesta în legătură PNRR, scrie News.ro.

„Vom depune moţiunea simplă împotriva domnului ministru Ghinea şi să fim foarte clari – pe PNRR. Avem nişte întrebări la domnul ministru Ghinea. De ce avem zero euro pentru irigaţii? De ce prioritate de sute de milioane de euro are o destinaţie cu dedicaţie? De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR, la capitolul granduri?”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.