Ciolacu îl acuză pe ambasadorul SUA că laudă Guvernul și critică Parlamentul

DE Valentin Mirică | Actualizat: 14.08.2020 - 18:12

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns ambasadorului SUA la București, Adrian Zuckerman, după ce acesta l-a acuzat că nu vrea să înăsprească legile privind traficul de persoane.

SHARE

„Atunci când laudă Guvernul și critică Parlamentul pe tema combaterii traficului de persoane, sunt convins că domnul Ambasador omite câteva lucruri esențiale.

De pildă, faptul că Guvernul s-a opus prin contestare la CCR înăspririi pedepselor pentru pedofili, violatori și prădători sexuali – așa cum a fost legea votată de PARLAMENT!
Mai mult, probabil i-au scăpat imaginile scandaloase cu Poliția Română transformată de ministrul de Interne Vela în firmă de pază pentru clanurile interlope acuzate inclusiv de trafic de persoane.
Este rușinos că Guvernul a fraternizat cu interlopii și le-a dat chiar măști și dezinfectanți la priveghi, în timp ce milioane de români se simt în nesiguranță.
 
Deci, oare chiar merită lăudat acest Guvern, domnule Ambasador?!”, a scris Ciolacu pe Facebook.
 
Liderul PSD a amintit că în parlament există o comisie parlamentară de anchetă privind situația cazurilor copiilor dispăruți, „care a investigat problematica inclusiv din perspectiva traficului de persoane”.
 
Totuși, Ciolacu, care este și președintele Camerei Deputaților n-a spus dacă este de acord să modifice legislația privind traficul de persoane.
 
„Pe 26 iunie, am vorbit despre raportul privind traficul de persoane pe anul 2019 publicat în Statele Unite. Raportul arată că problema traficului de persoane în România a fost provocată de derapajele privind statul de drept în perioada guvernului precedent. Am cerut Parlamentului să acţioneze şi să adreseze această problemă. Este foarte dezamăgitor că liderul PSD Ciolacu a răspuns spunând că legile româneşti curente privind traficul de persoane şi statul de drept sunt suficiente. Nu sunt! Cer din nou Parlamentului României, aşa cum am făcut-o şi pe 26 iunie, să aprobe legile dure necesare pentru eliminarea traficului de persoane şi crimei organizate. O legislaţie consolidată care să îi priveze pe cei condamnaţi de profiturile dobândite prin acţiuni infracţionale este imediat necesară şi legi care să ducă la procese şi sentinţe rapide în urma plângerilor penale sunt imperativ necesare”, a declarat, azi, ambasadorul Zuckerman.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.