Ciolacu, despre acuzațiile că PSD l-ar ajuta pe Simion să ajungă în turul 2. Trimiteri la Băsescu

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.10.2024 - 12:19
Ciolacu, despre acuzațiile că PSD l-ar ajuta pe Simion să ajungă în turul 2. Trimiteri la Băsescu - Foto: gov.ro
Ciolacu, despre acuzațiile că PSD l-ar ajuta pe Simion să ajungă în turul 2. Trimiteri la Băsescu - Foto: gov.ro

Marcel Ciolacu a răspuns acuzațiilor potrivit cărora l-ar ajuta pe George Simion să ajungă în turul 2. Becali a spus, aseară, că Viorel Hrebenciuc i-a cerut să îl ducă pe George Simion în turul 2 alături de Ciolacu.

SHARE

Marcel Ciolacu a negat vehement că PSD îl ajută pe George Simion să ajungă în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Asta și după ce Gigi Becali a povestit la Realitatea TV o serie de discuții pe care le-a avut cu membrii PSD, în urma cărora a aflat despre tacticile prin care social democratii intenționează să îl aducă pe George Simion în turul doi. 

Becali este pe loc eligibil din partea AUR la alegerile parlamentare în București

„Acest procedeu în poveştile politice româneşti s-a folosit când a ieşit doamna Eba europarlamentar. Şi mi-aduc aminte că a fost făcut de preşedintele Traian Băsescu fiindcă era vorba de fiica domniei sale. Ce treabă are PSD cu asta?

Ciolacu, despre acuzațiile că PSD l-ar ajuta pe Simion să ajungă în turul 2. Trimiteri la Băsescu

În primul rând nu s-au făcut birourile electorale, nu s-au înfiinţat. Deci eu o să vorbesc cu...sau oamenii din PSD...Câte voturi se strâng? 100.000, 200.000? 380.000, teoretic, dacă ar fi o disciplină de fier. O tâmpenie.

Cu adevărat, în timpul campaniilor electorale mai apar şi idioţi utili. Ca să schimbi cumva incapacitatea ta de a ajunge în turul doi  şi să găseşti un motiv plauzibil, dom'le, de ce n-am ajuns eu în turul doi? Uite, dom'le, a avut un plan secret Ciolacu.

Repet, dacă e secret, noi vorbim despre el. Eu ştiu că de lucrurile secrete nu vorbim.  E o tâmpenie”, a declarat preşedintele PSD.

Parlamentarul liberal Alexandru Muraru a vorbit, prima oară, și în detaliu despre această strategie. El a spus că PSD a lansat în organizaţiile sale strategia "Planul Hrebenciuc".

Liderul PNL Iaşi susţine că social-democraţii se pregătesc să  îi favorizeze astfel, lui Marcel Ciolacu, ajungerea la Palatul Cotrocenim în urma alegerilor prezidenţiale. El a asusținut că PSD va muta 20 de voturi în secțiile de votare spre George Simion.

Citește și: Alexandru Muraru (PNL): PSD a lansat în organizaţiile sale strategia "Planul Hrebenciuc"

Premierul a vorbit de ultima sa întâlnire cu George Simion

„Cred că prin Parlament, când ţipa după mine pe acolo.  Cred că sunt luni de zile. Nu am comunicat, n-avem... Iar cu domnul Hrebenciuc cu tot respectul, e un fost membru al partidului,  cred că avem vreo doi, trei ani de când ne-am văzut.

Dânsul era de obicei cu domnul Pieleanu, accidental la ziua vreunui coleg. Dânsul nu e activ în viaţa de partid. Cel mai des am vorbit când era şeful de campanie al lui Geoană”, a precizat Marcel Ciolacu.

Simion a negat înțelegerea susținând că poate intra și singur în turul 2.

Simion a avut și el o reacție.  „Inteleg ca Hrebenciuc a fost singurul care i-a fost aproape, dar i-am zis: <<Nea Gigi, nici sa nu aud de astia care au distrus Romania si care au facut toate matrapazlcurile, toate combinatiile. Si daca eu ziceam acum" 2 ani: PSD vrea o finala, ca in 2000, intre Ciolacu si Simion, Vadim-Iliescu reloaded. Le-am zis si le tot zic: Vedeti ca de data asta nu mai castiga Iliescu, ca s-a saturat lumea de Iliescu”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te