Ciolacu: Dacă moțiunea alianței USR AUR va ajunge la vot, în plen, atunci PSD o va vota

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 05.09.2021 - 15:09
Ciolacu: Dacă moțiunea alianței USR AUR va ajunge la vot, în plen, atunci PSD o va vota. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

iroul politic național al PSD s-a reunit duminică în ședință, pentru a pune la punct strategia față de criza politică din coaliția de guvernare.

SHARE

"Dacă moțiunea alianței USR AUR va ajunge la vot, în plen, atunci PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna în guvern și Ghinea să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt: alegeri anticipate.

Prin urmare, alianța USR AUR trebuie să susțină acest demers.

Dacă moțiunea alianței USR AUR nu ajunge la vot în plen, suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR să convenim un text al moțiunii, să semneze moțiunea pentru a avea cele 234 de voturi și în 10 minute o depunem", a declarat Marcel Ciolacu.

"Încă de joi, PSD a prezentat public moțiunea de cenzură. Am arătat și 157 de semnături legale. Am invitat atunci USR-PLUS și AUR să discutăm pe marginea textului și să depunem împreună o moțiune care să aibă minimum 234 de semnături. USR-PLUS a ales însă o alianță cu AUR. Și cu aroganța specifică, nu au dat niciun semn. Nu au făcut nici măcar gestul minim de a ne transmite textul moțiunii. Chiar îi felicit pe cei de la AUR că s-au folosit de USR pentru a-și crește vizibilitatea publică", a declarat Marcel Ciolacu în conferință de presă, după ședința Biroului politic național.

Citește și: Miliardară la 30 de ani, ruinată la 34 de ani. Cum a pierdut banii tânăra comparată cu Steve Jobs

"Acum, creatorii acestei crize ar dori ca PSD să decidă cine câștigă între USR și PNL, eventual tot PSD să stabilească și cine câștigă congresele de la PNL sau USR. Prioritatea lor nu este rezolvarea crizei politice. USR-PLUS a anunțat deja că rămâne în guvern.

Cu alte cuvinte, o să ne trezim tot cu Barna, cu Ghinea, Năsui cu ocazia acestui nou șantaj, sau poate o să-l vedem înapoi și pe domnul Vlad Voiculescu. Pe de altă parte, am văzut că nici președintele Iohannis nu-și dorește adevărat stopare a acestei crize.

Domnul președinte nu trebuia doar să constate ceea ce îi repetăm noi de aproape un an încoace - că USR știe doar să strice", a adăugat Ciolacu.

"Dacă moțiunea alianței USR AUR va ajunge la vot, în plen, atunci PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna în guvern și Ghinea să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt: alegeri anticipate. Prin urmare, alianța USR AUR trebuie să susțină acest demers", a declarat Marcel Ciolacu, potrivit TVR.

"Dacă moțiunea alianței USR AUR nu ajunge la vot în plen, suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR să convenim un text al moțiunii, să semneze moțiunea pentru a avea cele 234 de voturi și în 10 minute o depunem. Guvernul Cîțu trebuie să plece", a adăugat liderul social democraților.

"Nu m-am răzgândit cu absolut nimic", a subliniat el, răspunzând întrebărilor adresate de jurnaliști, referitoare la eventuala renunțare a PSD la propria moțiune de cenzură. "În acest moment, pe circuitul parlamentar există o moțiune de cenzură. Așteptăm decizia Biroului permanent reunit", a menționat președintele PSD.

În cazul în care nu trece moțiunea, invităm pe cei de la USR să semneze moțiunea PSD, a explicat Ciolacu.

Cât timp nu e nicio moțiune pe ordinea de zi a Parlamentului, USR-PLUS poate să își retragă semnăturile, a mai arătat liderul social-democraților.

PSD va participa la Biroul permanent reunit stabilit pentru luni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te