Ciolacu confirmă rotația premierilor: „Sunt ferm convins că Guvernul viitor va funcționa mai bine”

DE Alin Crișan | Actualizat: 22.03.2023 - 21:00
Nicolae CIucă și Marcel Ciolacu - Foto: Agerpres

Marcel Ciolacu, s-a declarat convins, miercuri, că va exista o rotaţie a premierilor, iar viitorul Guvern va funcţiona mai bine.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

"Categoric, va exista această rotaţie, este o premieră în politică. Este un lucru convenit printr-un protocol politic. Avem un acord ştiut de un an şi jumătate. Ştiam acest lucru şi eu, şi domnul Ciucă, şi domnul Boloş, şi domnul Grindeanu, şi toată lumea.

Ciolacu confirmă rotația premierilor

Este un acord politic şi cred că trebuie şi noi, politicienii, să dăm dovadă că ne ţinem cuvântul după 32 de ani. (...) Sunt ferm convins că Guvernul viitor va funcţiona mai bine decât actualul Guvern. Eu nu îi reproşez nimic (actualului Guvern)", a afirmat liderul PSD, pentru Europa FM.

Citește și: Maia Sandu a promulgat legea care atestă că limba de stat a Republicii Moldova este cea română

Potrivit lui Ciolacu, rotaţia va fi "foarte rapidă" şi foarte lină" şi "va avea raţiuni, în primul rând, statale, nu politice".

Preşedintele PSD a menţionat că nu agreează varianta alegerilor anticipate, însă decizia ar trebui să aparţină românilor.

"În condiţiile actuale, eu nu văd premisele unor alegeri anticipate.

Dacă decizia unei coaliţii este de a avea alegeri anticipate, cred că, în primul şi în primul rând, trebuie să ne adresăm românilor şi să întrebăm dacă ei sunt dispuşi să facem alegeri anticipate şi de ce vrem anticipate. 

Să forţăm nişte anticipate pe o şmecherie tipic oamenilor politici, eu nu voi merge. Dacă avem argumente faţă de români de ce să facem anticipate, venim argumentăm, explicăm românilor şi românii, presupun că există aceste instrumente, sondajele, şi vom vedea dacă sunt de acord sau nu cu acest exerciţiu, democratic, de altfel, care nu s-a întâmplat în România niciodată până acum", a explicat el.

În ceea ce priveşte o eventuală alianţă cu PNL, Marcel Ciolacu a precizat că poate fi realizată "dacă aceasta este aşteptarea românilor", iar decizia aparţine şi celor două partide.

"Pasul următor al unei coaliţii, dacă vrem să dăm o perspectivă acestei coaliţii, ar fi o alianţă. Alianţa presupune liste comune, candidaţi comuni. (...) Dacă asta este aşteptarea românilor, este foarte posibil să o facem.

Problema e că nu poate să o facă numai PSD-ul sau numai PNL-ul. (...) Eu nu exclud nimic, ceea ce e un lucru de bun simţ pentru un om politic. Eu ce nu pot să vă spun este că... Nu decid eu. Acest lucru îl decide partidul.

Citește și: Cărbunaru: „Poliţia a capturat, anul trecut, o tonă de droguri. Combatem traficul în școli și licee”

Am spus că nu exclud acest lucru, am văzut reacţia liderilor PNL şi, din punctul meu de vedere, după reacţia celor de la PNL, nu mai are loc această...", a transmis el.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că discută de fiecare dată cu premierul Nicolae Ciucă în urma întâlnirilor importante care privesc România şi a opinat că acest lucru ar trebui extins şi în cazul liderilor opoziţiei.

"Pot să vă anunţ o premieră în politica românească. Eu sunt preşedintele PSD.

Domnul Nicolae Ciucă este preşedintele PNL, adversarul tradiţional al PSD. 

Comunicăm în fiecare zi după o întâlnire importantă care priveşte România. Niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva. Şi mai mult: trebuie extins acest lucru şi cu liderii partidelor din opoziţie", a completat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te