Ciolacu: „Cîrstoiu va fi primarul general pe data de 9 iunie cu sprijinul PSD Bucureşti”

DE Alin Crișan | Actualizat: 09.04.2024 - 20:42
Ciolacu: „Cîrstoiu va fi primarul general pe data de 9 iunie cu sprijinul PSD Bucureşti” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Marcel Ciolacu le-a transmis social-democraţilor bucureşteni că în data de 9 iunie Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general al Capitalei, dar acest lucru se poate realiza doar cu sprijinul lor şi al preşedintei organizaţiei de Bucureşti.

SHARE

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, le-a transmis, marţi, social-democraţilor bucureşteni că în data de 9 iunie Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general al Capitalei, dar acest lucru se poate realiza doar cu sprijinul lor şi al preşedintei organizaţiei de Bucureşti, Gabriela Firea.

Ciolacu: „Cîrstoiu va fi primarul general pe data de 9 iunie cu sprijinul PSD Bucureşti”

Şeful Executivului a participat, marţi, la Conferinţa de alegeri a PSD Bucureşti, în cadrul căreia Gabriela Firea a fost reconfirmată în funcţia de preşedinte al organizaţiei.

"În primul rând, aş dori să încep cu o concluzie: sunt, astăzi, aici, pentru că am dorit şi-mi doresc să fiu alături de Gabriela Firea. Vreau să fiu alături de organizaţia dumneavoastră, alături de primarii noştri de sector, alături de candidaţii noştri, care vor fi viitorii primari de sectoare şi, nu în ultimul rând, aş dori să fiu alături şi împreună cu dumneavoastră de candidatul comun al Alianţei PSD - PNL, domnul doctor Cătălin Cîrstoiu", a afirmat Ciolacu.

El le-a explicat social-democraţilor motivele pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost desemnat candidat la Primăria Capitalei şi nu Gabriela Firea.

"Mi-aş dori mult, cum este, de fapt, şi corect să dau eu explicaţiile şi nu doamna Gabriela Firea. Sunt ferm convins că mare parte dintre dumneavoastră sunteţi supăraţi pe decizia pe care am luat-o ca să avem un candidat comun şi nu doamna Gabriela Firea, preşedinta dumneavoastră, să fie candidata pentru funcţia de primar general.

Este corect să fii supărat, este corect, din punctul meu de vedere, ca doamna Gabriela Firea, colega şi prietena mea, preşedinta dumneavoastră, să fie supărată pe mine. Câteodată în politică nu faci numai ce simţi sau neapărat ceea ce trebuie pentru cei apropiaţi. De obicei, când te implici în politică, primii care au de suferit sunt cei foarte apropiaţi, este familia ta. Este tributul pe care-l plătim fiecare dintre noi.

Da, mi-aş fi dorit ca doamna Gabriela Firea să fie candidata PSD şi a noastră pentru Primăria Generală. De ce? Pentru că atât dânsa, cât şi primarii noştri de sector Daniel Băluţă, Robert Negoiţă aţi fost patru ani de zile în opoziţie. Patru ani de zile li s-a întors spatele, au încercat să ne destabilizeze. Au reuşit, de fapt, să vă ţină uniţi şi acest lucru se datorează, în primul rând, Gabrielei Firea", a spus liderul PSD.

El şi-a reiterat convingerea că doctorul Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general al Capitalei pe 9 iunie.

"Cu toate poveştile din ultimele zile, cu toată înverşunarea unora împotriva domniei sale, (...) sunt ferm convins că domnul doctor Cătălin Cîrstoiu va fi primarul general pe data de 9 iunie. Din punctul meu de vedere, primul lucru pe care trebuie să-l facă este ca astăzi să vă convingă să-l susţineţi.

Fără susţinerea Gabrielei Firea şi a dumneavoastră, Cătălin nu va reuşi să câştige Primăria Generală. Este cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă. (...) Eu, după cum îl cunosc, (...) sunt ferm convins că va reuşi, astăzi, să vă capaciteze. Şi, cu toţii, să uităm în următoarele 60 de zile motivele de supărare sau motivele de a nu face acest lucru", a susţinut Ciolacu.

Potrivit acestuia, motivul principal al susţinerii care trebuie acordată lui Cătălin Cîrstoiu ţine de faptul că mandatul actualului primar general, Nicuşor Dan, este "un eşec", iar acesta nu are "nicio realizare" şi nu a făcut decât să preia proiectele fostului edil-şef al Bucureştiului, Gabriela Firea.

"Cel mai urât, în politică, este când te lauzi cu realizările altuia, asta face Nicuşor Dan acum", a mai afirmat Marcel Ciolacu.

El a adăugat că îl respectă pe Cristian Popescu - Piedone, contracandidat al lui Cătălin Cîrstoiu, dar acesta "nu are nicio anvergură de a fi primar general al Capitalei".

"Îmi pun întrebarea: după ce trece fumul de la grătare, ce program rămâne în urmă, niciunul", a completat preşedintele PSD. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te