Ciolacu anunță un posibil tandem cu Ciucă la alegerile din 2024: el- președinte, liberalul- premier

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.03.2023 - 10:59
Ciolacu anunță un posibil tandem cu Ciucă la alegerile din 2024: el- președinte, liberalul- premier- Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunță un posibil tandem pentru alegerile din 2024: el- candidat la președinție, liberalul- pretendent la funcția de premier.

SHARE

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunță un posibil tandem pentru alegerile din 2024: el- candidat la președinție, liberalul- pretendent la funcția de premier.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu exclude varianta în care PSD și PNL vor merge cu candidați „în tandem” la alegerile prezidențiale din 2024.

Întrebat dacă o formulă „Marcel Ciolacu - candidat la președinție și Nicolae Ciucă - candidat la funcția de premier” este luată în calcul, liderul PSD a spus că acesta „nu este exclus”, dar că „nu este un scenariu simplu”.

Ciolacu anunță un posibil tandem cu Ciucă la alegerile din 2024: el- președinte, liberalul- premier

„E un scenariu nu exclus, dar nu e un scenariu simplu. Sunt cele două mari partide, PSD e cel mai mare partid din România, e foarte puțin probabil să accepte să nu aibă candidat.

În schimb, eu, ca președinte al PSD, am schimbat regulile de desemnare a candidatului și cred că este mult mai corectă abordarea pe care am propus-o. Restul, n-am avut discuții. Nu vine PSD-ul cu aceată propunere.

Este un scenariu, îl vom discuta fiecare în interiorul partidului lui. Dacă una dintre părți nu e de acord, vom merge la alegeri separat și vom vedea pe urmă, în funcție de scorul electoral, dacă putem să mai continuăm împreună și după anul 2024.

Nu se termină pământul nici la oamenii politici Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, nici la PNL sau PSD, lumea e în dinamica ei. Să nu fim fataliști”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a mai fost întrebat ce părere are despre Nicolae Ciucă. 

„Este un om de onoare, e un patriot, e un român şi avem foarte multe principii şi lucruri comune. Şi pentru mine şi pentru Nicolae Ciucă prioritară în acest moment este România”, a spus el.

Citeşte şi: Ce informații are România despre Canalul Bâstroe. „UE nu va accepta încălcarea tratatelor de mediu”

Întrebat dacă Gabriela Firea va fi susţinută şi de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei, Ciolacu a spus:  „Nu am avut aceste discuţii în coaliţie de a avea candidaţi unici la Primăria Capitalei sau oriunde. Sunt anumite proiecţii.

Îmi menţin părerea publică, cea mai bună variantă în acest moment pentru România este o coaliţie între cele două mari partide, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal. Văd această colaborare şi din anul 2024.

Cum vom creiona acest lucru, cum vom duce discuţiile politice, urmează în perioada următoare. Cred că cel mai important acum este să ne ridicăm la aşteptările românului în ceea ce priveşte actul guvernamental şi ce legi scoatem în Parlament”.

Citeşte şi: S-a descoperit cât de mult rău fac focurile de artificii asupra mediului înconjurător

Legat de o posibilă alianță electorală pentru alegerile parlamentare din 2024, Ciolacu a spus: „E foarte greu după o campanie electorală în care mergi separat, să mai creionezi iarăşi o coaliţie, are şi politica ei, limitele sale. Dacă facem o alianţă politică eu cred că vom avea un viitor comun şi în 2024 în ceea ce priveşte majoritatea parlamentară”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te