Ciolacu a scris un text care seamănă cu cele ale lui Bușcu, jurnalistul plătit de PSD-ul lui Dragnea

DE Alexandru Pop | Actualizat: 18.07.2020 - 19:53
Doi intelectuali de la PSD/FOTO: facebook.com

"PNL, partidul care ar trebuie să fie, în esența sa, apărătorul drepturilor și libertăților civile, a devenit un fel de Tiranosaurus Lex, capabil să joace fără să crâcnească rolul stalinist al COVIDiotului util". Aceasta este o frază dintr-un text semnat de Marcel Ciolacu.

SHARE

Oricine l-a văzut, însă, vreodată pe Marcel Ciolacu - fie și tăcând, darmite vorbind - știe că astfel de formulări sunt departe de nivelul intelectual al liderului PSD. De altfel, este puțin probabil ca Ciolacu să înțeleagă jocul de cuvinte din formula "Tiranosaurus Lex" sau măcar să se prindă că "Lex" înlocuiește "Rex", în sintagmă.

Pe scurt, textul postat de către Digi24 la secțiunea de opinii scrise de invitați și semnat de Marcel Ciolacu are puține șanse să fie chiar opera șefului PSD.

Există și posibilitatea ca Ciolacu să fi studiat intens în ultima vreme opera lui Bușcu din perioada Dragnea și, astfel, să-și fi adaptat propriul stil de scriitură astfel încât să semene cu cel al șefului de la "Cațavencii".

Sau, desigur, totul poate fi pur și simplu o mare întâlnire pe tărâmul talentului între doi titani ai analizei politice. Sau, mai simplu spus, o coincidență de stil. Până la urmă, cum a scris odată nemuritorul Bușcu, "umorul și cu talentul nu cunoaște falimentul".

Newsweek România a dezvăluit în exclusivitate că, din iulie 2016 până la finalul lui 2018, PSD a virat în contul Kirchhoff Consult SRL suma totală de 1.557.067 lei, echivalentul a 338.000 de euro. La rândul său, firma lui Doru Bușcu, Lafix Media SRL, a încasat de la firma lui Mihălcescu peste 2 milioane de lei, echivalentul a 440.000 de euro. În medie, asta înseamnă 17.000 de euro pe lună, adică aproape 600 de euro pe zi pentru "cațavencul" lui Dragnea.
De ce ar plăti o firmă de consultanță politică 17.000 de euro lunar către firma unui jurnalist? Mihălcescu, personal, nu are nevoie de nici un fel de serviciu de la Bușcu. Dragnea, însă, are.

Între octombrie 2017 și aprilie 2018, același "jurnalist" a mai primit de la Kirkhhoff Consult SRL un mizilic de 73.785 de lei, dar pe cealalată firmă, Mediadraft SRL.

Pe aceeași firmă, în ultimele șase luni ale acestui an, a mai primit încă 1.139.632 de lei, adică aproape 250.000 de euro, de la International Brand Consultants SRL, controlată de apropiații lui Dîncu. Adică peste 35.000 de euro pe lună.

Practic, timp de o jumătate de an, Bușcu a încasat, lunar, 17.000 de euro pe o firmă și 35.000 de euro pe alta. Un total, deci, de 52.000 de euro pe lună. O sumă care poate părea exorbitantă, dar, ce-i drept, a fost un an greu pentru Dragnea și consultanții lui.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te