Cine votează la două mâini în Parlament: Matilda de la PSD verifica termometrele la Institutul Meteo

DE Mircea Marian | Actualizat: 03.03.2021 - 14:51
Cine votează la două mâini în Parlament: Matilda Goleac de la PSD Foto: captură video

Cine votează la două mâini în Parlament: Matilda Goleac, deputată PSD, este un fost metrolog care, până în 1990, verifica termometrele la Institutul Meteo. Soțul ei este trimis în judecată de DNA pentru că și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat.

SHARE

Deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu, a susținut că, la dezbaterile din ședința comună a Parlamentului, la aprobarea bugetului, o deputată PSD, Matilda Goleac, ar fi votat la două cartele. Astfel ea ar fi folosit și cartela colegei ei de PSD, Laura Vicol, în locul căreia a votat.

Citește și

Interlopul Rechinu apără un jurnalist mexican amenințat cu moartea. Ce a dezvăluit Victor Flores

Deputatul USR PLUS a postat și înregistrări video în care deputata PSD se uită în jur, apasă mai întâi pe cartela din fața ei și apoi întinde mâna și apasă pe sistemul de vot de la locul din dreapta.

Citește și

Interlopul Ureche, finul lui Nuțu Cămătaru, a violat o tânără amăgind-o că filmează o reclamă

Cine votează la două mâini

Pe site-ul Camerei Deputaților, Matilda Goleac nu și-a postat biografia. Este însă publică biografia ei din perioada în care a fost subprefect al Capitalei.

În acel document, ea arată că, din 1987 în 1990, a fost metrolog la Institutul Meteo, având sarcina de  “Verificare aparate de măsură și control“ - deci, practic, verifica termometrele instituției. 

Citește și

VIDEO Florin Salam și Adi Minune au cântat la un grătar în cimitir în memoria lui Emi Pian

De altfel, deputata Goleac a absolvit un lideu de metrologie, în 1987. Ea a ajuns la facultatea abia șase ani mai târziu, finalizând dreptul la Universitatea Hyperion. 

Însă, în decembrie 2018, guvernul Dăncilă a avansat-o subprefect al Capitalei. 

Soțul ei, Marian Goleac, este fostul șef al ADP Sector 4 și a fost trimis în judecată de DNA. Presa a scris despre el că ar fi un apropiat al Clanului Sportivilor. 

Procurorii susțin că Goleac și-a falsificat atât diploma de bacalaureat, cât și pe cea de absolvent al unei facultăți de electrotehnică – toate utilizate pentru a ocupa funcția de șef al firmei deținute de Sectorul 4.

Goleac este considerat mâna dreaptă a primarului Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD).

Fiul lor a ajuns șef al Poliției Locale a Sectorului 4, în 2020. Cu două săptămâni înainte de a fi numit șef la poliție, Antonio Goleac a apărut în curtea cu piscină a lui Robert Nica, liderul grupării de infractori intitulate generic Clanul Sportivilor, arată Libertatea.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.