Cine este „Noul Partid Comunist”, aliatul din România al lui Putin? Îi înalță ode lui Ceaușescu

DE Alex Darvari | Actualizat: 25.03.2024 - 15:38
Cine este „Noul partid Comunist”, aliatul din România al lui Putin? Îi înalță ode lui Ceaușescu - Foto: Profimedia Images / FB

Cine este „Noul partid Comunist”, aliatul din România al lui Putin? Partidul care înalță ode lui Ceaușescu este bine primit la Ambasada Rusiei de la București care îi preia mesajele. Reprezentanții noilor comuniști români sunt invitații ambasadorului Kuzmin.

SHARE

În România activează un Nou Partid Comunist. Reprezentanții lui în frunte cu tovarășul Petre Ignatencu (președintele Partidului) merg în ziua de 25 decembrie să îl comemoreze pe tovarășul Nicolae Ceaușescu.

Citește și: Șoșoacă, doi deputați AUR și PSD-istul Coarnă, în audiență la Kuzmin, omul lui Putin la București

Cine este „Noul partid Comunist”, aliatul din România al lui Putin? Îi înalță ode lui Ceaușescu

Acest lucru s-a întâmplat pe 25 decembrie 2022 atunci când: „Noul Partid Comunist Român - Duminica, 25 decembrie 2022: Noul PCR şi Asociaţia Scânteia, preşedinte tovarăşul Petre Ignatencu, au organizat o manifestare de comemorare a marelui erou al naţiunii române, Nicolae Ceauşescu, primul preşedinte al Republicii Române(Republica Socialistă România) şi a soţiei sale, Elena, cu ocazia împlinirii a 33 ani de la moartea lor martirică”.

Citește și: Ce va face Vladimir Putin după atentat și după recunoașterea războiului contra Ucrainei

Poate unii dintre români vor râde atunci când văd aceste imagini și pe reprezentanții Noului Partid Comunist. În schimb, la Moscova sunt bine văzuți. 

Ambasada Rusiei la București a preluat mesajele de condoleanțe ale președintelui Partidului Comunist, tovarășul Petre Ignatenku, cel care conduce și Asociația de Prietenie Româno- Rusă.

Mesajul lui Ignatenku a fost preluat pe pagina de Fb a Ambasadei Ruse:

„Membrii Asociației Prieteniei Româno-Ruse au primit cu surprindere și durere vestea actului terorist, acest atac criminal desfășurat cu o cruzime fără precedent și nejustificată împotriva civililor ruși, participanți la concertul de la „Primăria Crocus” dintr-una din suburbiile Moscovei. 

Sperăm că autorităţile competente ale Rusiei, conduse de liderul lor, l-au reales pe preşedintele V. B. Putin, vinovații vor fi arestați și pedepsiți în conformitate cu legea internă rusă”.

Același mesaj apare pe pagina de FB a Noului Partid Comunist Român

Câteva ore mia târziu, tot pe pagina de FB a Ambasadei Rusiei la București apare și un video cu reprezenții Asociației de prietenie româno-rusă care vorbesc  în rusă.

 Membrii Asociației Prieteniei Româno-Ruse au depus o coroană de flori la memorialul natural de la Ambasada Rusiei la București în memoria victimelor actului terorist din sala de concerte „Primăria Crocus” din suburbiile Moscovei.

 

Președintele Noului Partid Comunist Român, invitat la Ambasada Rusiei

Rusia încearcă să își facă aliați în România. Unii aliați sprijină Rusia mai cu fereală. La vedere sprijină Rusia, senatoarea Diana Șoșoacă, cea care merge destul de des la Ambasada Rusiei.

Tot la Ambasada Rusiei a fost invitat și președintele Partidului Comunist Român, Petre Ignatencu (foto jos), care s-a și poza cu ambasadorul Kuzmin pe 23 februarie.

„Joi, 9 februarie 2023, ambasada Federaţiei Ruse în România a organizat o recepţie cu prilejul Zilei Diplomatului Rus, la care au fost prezenți reprezentanți ai corpului diplomatic, ai Parlamentului României (Senatoarea Diana Şoşoacă), ai mai multor agenții guvernamentale, medii de afaceri, mass-media, ONG-uri, oameni de știință și de cultură, precum și compatrioți.

Citește și: Diana Șoșoacă și Adrian Severin, invitații ambsadorului Kuzmin la recepția de ziua unității Rusiei

La această manifestare au participat, ca invitaţi, şi membri ai Asociaţiei de Prietenie Româno Ruse-APRR, preşedintele acesteia, tovarăşul Petre Ignatencu (foto jos între Kuzmin și Șoșoacă) însoţit de colegii săi: Gheorghiţă Zbăganu, Georgian Constantin, Liviu Lungu, Doina Ghiţescu, Nicoleta Bica, Vasile Lăcătuşu, Emilia Goldhagen, Anca Dorina Ionescu şi Petrică Fluieraş”, potrivit npcr.ro care este site-ul Noului Partid Comunist Român.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te