Cetăţenii vor putea accesa online serviciile publice oferite de Camera Deputaţilor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.10.2022 - 14:38
Camera Deputaților- Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Orice cetăţean va putea accesa online, în regim de permanenţă şi indiferent de dispozitivul folosit, respectiv laptop, PC, smartphone sau tabletă, serviciile publice oferite de Camera Deputaţilor, a declarat, vineri, secretarul general adjunct, George Dumitrică.

SHARE

Camera Deputaţilor a finalizat, în calitate de beneficiar, proiectul „Creşterea capacităţii administrative a Camerei Deputaţilor pentru furnizarea de servicii de calitate", co-finanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Valoarea totală a proiectului este de 14.599.974,32 lei, din care finanţarea nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană este de maximum 12.261.622,40 lei. Co-finanţarea beneficiarului, respectiv Camera Deputaţilor, este de 2.338.351,92 lei.

Potrivit lui Dumitrică, serviciile ce vor putea fi accesate online sunt: depunerea de petiţii, transmiterea de solicitări de acces la informaţii de interes public, conform Legii nr. 544/2001, acreditarea organizaţiilor neguvernamentale, acreditarea jurnaliştilor, solicitarea de copii ale documentelor din arhivă, solicitarea de acces al cetăţenilor la şedinţele publice ale Camerei Deputaţilor, consultarea publică pentru iniţiative legislative, internship la Camera Deputaţilor.

El a menţionat faptul că, din momentul implementării proiectului, respectiv 3 ianuarie 2023, orice cetăţean va avea acces la oricare dintre aceste servicii publice fără a mai fi nevoit să se prezinte fizic la sediul Camerei Deputaţilor sau să trimită solicitările prin curier sau poştă.

Citește și: Arena Națională: 4,5 milioane€ cheltuieli/an. Romprest, acuzată de un miliard prejudiciu, face curat

Printre beneficiile aduse de acest proiect, Dumitrică a enumerat: ”În primul rând, este vorba de creşterea gradului de transparenţă şi eficienţă în prestarea serviciilor publice, de creşterea gradului de satisfacţie al beneficiarilor acestor servicii – respectiv cetăţeni, organizaţii neguvernamentale, mediu de afaceri, alte instituţii publice - şi, implicit, de îmbunătăţirea imaginii publice a Camerei Deputaţilor şi, prin aceasta, a Parlamentului. Venim în sprijinul solicitărilor cetăţenilor, ne raliem noilor tehnologii, pe care le folosim în avantajul tuturor şi, nu în ultimul rând, reducem birocraţia”.

Citește și: Deputat AUR a vorbit 51 secunde și a încasat 50.000€, primii lui bani munciți. Întreținut de părinți

Directorul tehnic al firmei Crucial Systems & Services, Mihai Moldoveanu, implicată în derularea proiectului, a precizat că, din cunoştinţele sale, Camera Deputaţilor este prima instituţie publică din România, de o asemenea mărime si importanţă, care şi-a manifestat şi asumat să transpună în realitate conceptul de digitalizare în relaţia cu cetăţeanul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te