Câte voturi au luat Iohannis și Dăncilă de la susținătorii lui Barna, Paleologu și Cumpănașu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.11.2019 - 18:34

Peste 90 la sută dintre susținătorii lui Dan Barna (USR-PLUS), 70 la sută dintre alegătorii lui Theodor Paleologu (susținut de PMP), dar și 34 la sută dintre votanții lui Mircea Diaconu i-au acordat votul în turul al doilea lui Klaus Iohannis, potrivit unei analize IRES.

SHARE

În ceea ce o privește pe Viorica Dăncilă, ea i-a convins cel mai mult pe alegătorii lui Mircea Diaconu (peste 65 la sută) și pe cei ai lui Alexandru Cumpănașu (peste 40 la sută), mai arată exit-poll-ul IRES.

1,2% dintre votanții lui Dăncilă în primul tur l-au votat pe Iohannis 

92,2 la sută dintre susținătorii lui Dan Barna, 79,4% dintre alegătorii lui Theodor Paleologu, 71,4% dintre susținătorii Ioanei Bruynseels, 57,4% dintre votanții lui Alexandru Cumpănașu și 34,2% dintre susținătorii lui Mircea Diaconu l-au votat pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. 

De asemenea, 1,2 % dintre cei care au votat-o pe Viorica Dăncilă în primul tur al alegerilor prezidențiale l-au votat pe Klaus Iohannis în turul al doilea.

Citește și: Surse: Viorica Dăncilă demisionează din funcția de președinte al PSD. Cutremur în partid


Dăncilă a obținut multe voturi de la Cătălin Ivan și Alexandru Cumpănașu

65,8% dintre alegătorii care l-au votat pe Diaconu în primul tur, 54,9% dintre cei care l-au susținut pe Cătălin Ivan și 42,6% dintre cei care l-au ales pe Cumpănașu în primul tur au votat-o pe Viorica Dăncilă duminică.

Dăncilă a reușit să-i convingă și pe 1,6% dintre cei care l-au votat pe Klaus Iohannis în primul tur, dar și pe 7,8% dintre cei care l-au votat pe Dan Barna.

Citește și: GALERIE FOTO Votul de duminică în imagini

O treime dintre alegători l-a votat pe Iohannis ca să nu iasă Dăncilă 

Din totalul alegătorilor care l-au votat pe Klaus Iohannis, 66,7 la sută au votat pentru a-l susține, iar 27,2% l-au votat pentru a nu ieși Dăncilă, potrivit analizei IRES.

În ceea ce o privește pe Dăncilă, 74% dintre alegătorii ei au votat-o pentru a o susține, iar 18,2% pentru a nu câștiga Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a obţinut, duminică, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, 65,88% din voturile valabil exprimate, iar Viorica Dăncilă 34,12%, după centralizarea rezultatelor din 99,67% din secţii, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC).

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -