Cătălin Drulă exclude ca USR să susțină un guvern minoritar PNL

DE Edi Neagu | 21.10.2021 - 10:56
Cătălin Drulă s-a declarat surprins că PNL a votat împotriva lui Dacian Cioloș. FOTO: Facebook

Fostul ministru al Transporturilor spune că un guvern minoritar PNL susținut de PSD, înseamnă o revenire la vechiul USL.

SHARE

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că e exclus ca partidul să mai susțină un guvern condus de Florin Cîțu. Dacă acesta va ajunge să guverneze minoritar, asta înseamnă practic USL, căci liberalii nu vor putea guverna fără susținerea PSD, a mai explicat Drulă. „Alegerea e simplă: USR sau USL”, a subliniat acesta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Drulă a explicat întâi de ce a fost bine că Dacian Cioloș nu și-a depus mandatul acum câteva zile și a dus demersul până la capăt: „Criza a fost scurtată prin actul de azi. De azi curg 60 de zile contituționale prin care președintele, dacă merge pe alegeri anticipate, poate dizolva premierul. Multă lume spune că dacă se resping doi premieri, se poate dizolva Guvernul (Parlamentul – n.r.). Se poate, dar numai dacă trec 60 de zile de la prima respingere, or acele 60 de zile curg de azi. E o variantă de rezolvare a crizei dacă nu sunt altele”.

CITEȘTE ȘI: N-aveam 500 de morți pe zi dacă statul român îi punea cătușe lui Șoșoacă și oprea emisia Antenei 3

„În al doilea rând, mandatul l-am luat în serios. Eu nu cred că președintel României, într-o pandemie, dă mandate la cacealma. Dacă face asta, e grav. M-a surprins că PNL a votat împotrva președintelui, că Cioloș era desemnat de președinte.

Și nu e că câștigă USR sau pierde USR. Noi ne-am asumat, e o chestiune de resposabilitate, nu vreau să spun de sacrificiu, într-o situație grea a țării.

CITEȘTE ȘI: Anamaria Prodan îl îngenunchează pe Reghe: „Nu avem nimic de împărțit. Pleacă cu salariul”

Dacă propunerea (PNL pentru funcția de premier) e Florin Cîțu, noi nu-l vom vota vreodată pe Florin Cîțu. Dacă va ajunge să guverneze minoritar, înseamnă că va guverna USL, cu PSD adică. Alegerea e simplă: USR sau USL”, a mai declarat Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.