Carmen Dan: Cine mă bănuieşte de înţelegeri oculte tocmai pe mine nu mă cunoaște

DE Alexandru Pop | Actualizat: 01.09.2020 - 08:50
Carmen Dan/FOTO: news.ro

Fostul ministrul de Interne Carmen Dan, senator PSD, care a lipsit, luni, la şedinţa în care ar fi trebuit să se dezbată moţiunea de cenzură, a făcut noi clarificări privind situaţia sa şi explică faptul că se află în izolare la domiciliu, printr-o decizie a autorităţilor.

SHARE

”Pentru a clarifica situaţia absenţei mele de astăzi din Parlamentul României am să comunic următoarele: Joi, 27 August, m-am deplasat personal la mama mea şi în urmă stării sale precare de sănătate, am luat decizia de a o conduce la Spitalul Floreasca. După triaj, i s-a făcut testul pentru COVID-19. Sâmbătă, rezultatul a venit. Pozitiv! Am fost devastată! Mama are 74 de ani, este hipertensivă, insulinodependentă, supraponderală. De sâmbătă se află la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş. Tot sâmbătă, 29 august, eu mi-am făcut testul. Negativ. Irelevant însă. Deşi unii se grăbesc să dea verdicte, chiar de nu sunt medici sau jurişti, conform legislaţiei în vigoare (ordinul nr. 414/2020 privind instuirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infecţia cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei – Ministerul Sănătăţii), am obligaţia de a sta în autoizolare. Asta, pentru că sunt contact direct al unui confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2! În caz contrar, aş fi pasibilă de dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Aceasta afirmă că nu şi-a dorit această situaţie.

”Nu mi-am dorit această situaţie! Mama mea este în spital, deloc într-o stare bună, motiv pentru care nu-mi arde de postări în care să justific ce fac sau ce nu fac. Cine mă bănuieşte de înţelegeri oculte tocmai pe mine cu vreun adversar politic înseamnă că nu mă cunoaşte. Iar pentru cei care nu mă cunosc nu am nicio obligaţie să mă justific. Sănătate tuturor”, a mai scris carmen Dan.

Anterior, tot printr-o postare pe Facebook, ea a anunţat că este în izolare la domiciliu şi nu a participat la şedinţă.

PSD a transmis, printr-un comunicat de presă, că ci cinci parlamentari proprii care au lipsit vor fi excluşi la următoarea şedinţă a Consiliului Politic Naţional.

Au lipsit de la şedinţa de luni senatoarele Paţurcă Roxana Natalia şi Carmen Dan, dar şi deputaţii Cătălin Rădulescu, Adrian Tudor şi Dan Ciocan.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.