Care sunt cele 6 condiții impuse de PNL pentru a susține „Legea austerității” propusă de Ciolacu

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.09.2023 - 15:20
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu - Foto: Profimedia Images

Liberalii sunt de acord să susțină „legile austerității” a lui Marcel Ciolacu însă au făcut o listă de 6 condiții de la care nu vor să se abată

SHARE

Guvernul României urmează să-şi asume răspunderea în Parlament, pe tema acestor mult-anunțate măsuri de austeritate prin care se dorește să se facă economie la buget.

Care sunt cele 6 condiții prin care PNL își asumă susținerea lui Ciolacu pe „Legile austerității”

Liberali au convenit în şedinţa conducerii PNL de duminică că nu vor vota ,în alb, pachetul de măsuri fiscale, fără să existe un acord din partea partenerilor de coaliție de la PSD pentru măsurile fiscale ce vor fi votate pentru acoperirea găurii bugetare.

Potrivit unor surse liberale, în şedinţă s-a vorbit despre impactul acestor măsuri care afectează mediul privat, asupra electoratului liberal. 

Citește și: PNL îl va susține pe Marcel Ciolacu care își asumă „Legile austerității”. Au fost puse și condiții

Şedinţa coaliţiei vine în prima zi a sesiunii parlamentare de toamnă care începe luni, de la ora 17.00, în Camera Deputaţilor şi Senat. 

Iată care sunt cele 6 condiții ale liberalilor:

1.    PNL va apăra sub orice formă păstrarea cotei unice de impozitare;
2.    PNL va susține întreprinzătorii și mentinerea cotei actuale  de 8 la sută a impozitului pe dividende, și păstrarea pragului de 500.000 euro pentru micro întreprinderi;
3.    PNL susține păstrarea cotei de TVA;
4.    PNL susține plata impozitului pe profit realizat de marile companii în România;
5.    PNL va sustine profesiile liberale și plafonarea CASS la PFA-uri;
6.    Sustinem introducerea unui pachet de facilități fiscale pentru investițiile peste 50 de milioane de euro în România.

Ciolacu: Va fi o lege cât se poate de transparentă

Premierul Marcel Ciolacu dădea asigurări că măsurile care vor fi adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului vor fi puse în transparenţă. 

El anunţa după şedinţa conducerii partidului că este dispus să prezinte propunerile venite din partea Guvernului fiecărui grup parlamentar, inclusiv celor ale opoziţiei, dacă acestea vor dori.

Citește și: Alina Gorghiu: Asocierea cu PSD a avut şi dezavantaje, dar a fost una raţională

„Nu aduce Ciolacu, primul ministru, într-o mapă sigilată, închisă, vine, o trânteşte în Parlament, nimeni nu ştie ce cuprinde, trece şi fug cu ea repede la Guvern. Deci va fi o lege cât se poate de transparentă. 

Am cerut preşedintelui Camerei, domnul Simonis, să prindă în program să prezint legea de asumare atât la grupul minorităţilor, cât şi la grupul UDMR. 

Dacă şi cei din opoziţie, USR şi AUR, doresc, voi merge şi  o voi prezenta şi acolo, deci nu va fi absolut nimic ascuns.

După ce este în transparenţă, toţi colegii din Parlament şi toată România va şti ce cuprinde această lege şi toate grupurile parlamentare care mă vor invita voi merge, ca şi prim-ministru, şi le voi prezenta proiectul de lege asumat. Dacă se va depune o moţiune de cenzură sau nu se va depune, nu este decizia mea”, spunea Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te