Candidatul Valeriu Nicolae Ciolan, consultant de succes: 1.000.000 lei profit, 450.000 € în conturi

DE Alexandru Pop | Actualizat: 06.11.2020 - 20:48
Valeriu Nicolae Ciolan/FOTO: facebook.com

Oengistul, speaker-ul, influencer-ul, fostul membru de partid, scribul la gazetă și salvatorul sufletelor pierdute cunoscut ca Valeriu Nicolae candidează pentru un loc în Camera Deputaților. Ca independent. În această calitate, a depus declarație de avere.

SHARE

După cum a anunțat deja, în declarația de avere și pe buletinul de vot se numește Valeriu Nicolae Ciolan. Este, de altfel, numele candidatului așa cum apare în documentele de identitate.

Pe lângă două case la Jilava, unde are și domiciliul, domnul Ciolan are și două autoturisme. Nimic nefiresc.

Stă ceva mai bine la conturi: în vreo patru monede (lei, euro, dolari americani și dolari canadieni) a adunat echivalentul a cam 450.000 de euro din 2003 încoace. O medie anuală a economiilor, deci, de minimum 25.000 de euro. Pe scurt, domnul Ciolan a pus deoparte, în fiecare lună din ultimii 17 ani, cam 2.000 de euro. Dar și-a cumpărat și două case, două mașini, a mâncat, s-a îmbrăcat, a trăit, a făcut acte de binefacere. Toate astea din alți bani decât ăia minimum 2.000 de euro lunar economisiți. 

Domnul Ciolan nu lucrează nicăieri pe salariu. La drept vorbind, nici nu ar avea de ce, e clar că liber de contract este mult mai eficient, judecând după conturi.

Domnul Ciolan, totuși, a menționat în declarația de avere, la rubrica de salarii, niște dividende (da, există rubrică specială pentru dividende, dar domnul Ciolan este o personalitate neîncorsetată): puțin peste 57.000 de lei în 2019. Dividendele au venit din profitul firmei B.Y.N.D. Consultancy SRL. 

B.Y.N.D. Consultancy SRL a fost înființată în iunie 2018 și îl are ca unic asociat pe domnul Ciolan.

În numai șase luni de funcționare din 2018, firma a făcut un profit net de 141.700 de lei, fără nici un angajat. Ca să facă acest profit, a cheltuit puțin sub 22.000 de lei. Probabil pe mici consumabile și contabilitate. Pe scurt, domnul Ciolan a produs pentru sine, ca unic asociat, peste 140.000 de lei curați din "activități de consultanță pentru afaceri și management". Asta a făcut dumnealui: a dat consultanță de peste 20.000 de lei lunar.

Dar 2019 a fost cu adevărat spectaculos: profitul net a fost de exact 1.054.523 lei. Pentru realizarea acestui profit s-au cheltuit fix 170.424 de lei. Adevărat, între timp a apărut și un angajat la firmă, care nu e domnul Ciolan, altfel dumnealui ar fi precizat asta în declarația de avere.

Domnul Ciolan a precizat (pe Facebook) că suma obținută de B.Y.N.D. Consultancy SRL provine din contracte de consultanță și PR cu companii din Qatar și Marea Britanie, pe care nu le-a nominalizat. Ciolan a adăugat că tariful firmei este de 350 de dolari pe oră pentru aceste servicii, însă nu a oferit alte detalii.

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te