Burduja, pe locul doi, în cel mai recent sondaj pe București. Nicușor Dan conduce la limită

DE Newsweek România | Actualizat: 27.05.2024 - 13:49
Burduja, pe locul doi, în cel mai recent sondaj pe București. Nicușor Dan conduce la limită - Foto: Profimediaimages.ro

Sebastian Burduja, trece pragul de 20% și este foarte aproape de Nicușor Dan în preferințele bucureștenilor.

SHARE

Avans important pentru Burduja, la jumătatea campaniei pentru Primăria Capitalei: Trece pe locul doi, devansând-o pe Gabriela Firea 

Rezultate mobilizatoare pentru PNL București: Burduja, locul doi, în sondajul realizat de experți americani 

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria București, trece pe locul doi în preferințele bucureștenilor, la jumătatea campaniei electorale pentru alegerile locale, conform celui mai recent sondaj realizat de echipa de experți americani Jarding Global LLC.  

Astfel, potrivit sondajului, cei chestionați au afirmat că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale ar vota cu Nicușor Dan 27.6%, Sebastian Burduja 23,2%, Gabriela Firea 21,7%, Cristian Popescu Piedone 17,4%.  

Candidatul PNL este singurul aflat în ascensiune în preferințele bucureștenilor, Nicușor Dan înregistrând o scădere pe fondul controverselor din ultima perioadă privind finanțările rusești ale campaniei sale, Gabriela Firea stagnează, iar Piedone scade în sondaj. 

De observat că Sebastian Burduja este ales de 30,2% dintre respondenți la întrebarea „Dacă doar votul dumneavoastră ar desemna Primarul Capitalei, pe care dintre candidați i-ați vota”, iar Nicușor Dan de 20,1%.  

Rezultatele sunt mobilizatoare pentru PNL București, având în vedere că Sebastian Burduja a pornit în cursă pe poziția a patra, cu o campanie agresivă a contracandidaților.

De altfel, sondajul Jarding Global LLC elevă faptul că la întrebarea care dintre candidați are cea mai bună campanie 33,1% l-au indicat pe Burduja, 22,2% pe Nicușor Dan și 17,6% pe Gabriela Firea. 

Sondajul a fost realizat în perioada 15-24 mai 2024, prin interviuri telefonice (CATI), pe un eșantion de 1189 interviuri.

Sebastian Burduja este pe locul al doilea în sondaje, depășind pragul psihologic de 20%, cu o intenție de vot de 23,2%. 

Mesajul lui Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL

„Pentru noi, cei care îi facem campanie în fiecare zi și cunoaștem reacțiile pozitive ale bucureștenilor, această informație nu este o surpriză.

Vorbim despre o confirmare a evoluției bune pe care Tianu a avut-o în ultimele luni, iar acest sondaj ne demonstrează că suntem pe drumul cel bun. 

Concluziile sondajului sunt clare: Nicușor Dan este în scădere, după scandalurile din ultima perioadă, iar Firea și Piedone sunt dezavantajați de o prezență mare la vot, electoratul din București nefiind unul de stânga. Sebastian Burduja este singurul candidat cu potențial de creștere”, Ionuț Stroe.

Sunt ferm convins că Sebastian Burduja va câștiga primăria capitalei, pentru că este singurul candidat care a arătat că este pregătit și că are un plan și soluții bine documentate și puse la punct.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te