Budăi, după amendarea deputaților PSD care i-au înjurat pe polițiști: Un caz de „poliție politică”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 07.07.2020 - 16:55
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Deputatul PSD Marius Budăi a declarat marţi că, până la clarificarea situaţiei legate de cei doi deputaţi care au fost amendaţi pentru că ar fi refuzat să poarte mască de protecţie într-un fast-food, totul pare „o dublă măsură".

SHARE

Întrebat la Parlament despre acest caz, Marius Budăi a susţinut că deputatul Adrian Solomon i-a spus că a purtat mască.

„Am discutat cu domnul deputat Solomon. Dumnealui spune că a avut mască în acel moment. Dacă acesta este adevărul şi dumnealui va comunica, înseamnă că avem parte de o poliţie politică şi de o reacţie imediată, la fel cum am văzut la acel pensionar care îşi striga "of-ul" în faţa doamnei ministru al Muncii.

Şi mă întreb de ce n-am avut această reacţie imediată şi în cazul Rareş Bogdan, cu peste 100 de oameni, în cazul Virgil Guran, cazul Duncan de la Caraş Severin, în cazul şedinţei PNL de la Iaşi. Şi eu sper ca poliţiştii din această ţară să-şi dea seama că sunt folosiţi în scop politic de către demnitarii actuali", a afirmat deputatul PSD, citat de Agerpres.

Deputatul a adăugat că cei doi deputaţi vor aduce cu siguranţă clarificări şi s-a întrebat de ce Poliţia nu a avut aceeaşi reacţie şi în cazul „chefului" de la cabinetului premierului Ludovic Orban.

„Este declaraţia domnului deputat Solomon, care spune că avea mască în acel moment. Clarificările ulterioare le veţi avea cu dumnealor. Indiferent de ce s-a întâmplat, sunt sigur că vor aduce clarificări. Indiferent cum te cheamă, trebuie să respecţi regulile. (...)

A existat o reacţie imediată atât la aceşti colegi deputaţi, cât şi la pensionarul de alaltăieri (...), fără reacţie la cabinetul Orban, la cheful dumnealui. Şi atunci nu este o dublă măsură? Cel puţin până nu avem clarificări, aşa pare", a adăugat deputatul.

Doi deputaţi au fost amendaţi de poliţişti pentru că au refuzat să poarte măşti într-un fast-food din Bucureşti şi, în plus, au avut un comportament recalcitrant cu poliţiştii sosiţi la faţa locului, potrivit unor surse judiciare.

„În această dimineaţă, o patrulă a Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost solicitată de agenţii de pază ai unui restaurant de tip fast-food din Sectorul 3 să intervină, întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuză să poarte mască de protecţie, având un comportament recalcitrant.

Poliţiştii au depistat persoana în cauză, iar în urma discuţiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul sau, a manifestat un comportament similar", anunţă un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Cele două persoane implicate în incident sunt deputaţii PSD Adrian Solomon şi Ioan Irinel Stativă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te