Bodea (PNL): România nu cunoaște putreziciunea doar la vârf, e pe un fundament de incompetență

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.02.2019 - 20:28
Marius Bodea

Un deputat liberal face apel la unitatea opoziției în fața pericolului reprezentat de PSD, care acționează antieuropean.

SHARE

„La trei decenii de la Revoluție, fostul Partid Comunist Român, rebotezat în PSD, a preluat din nou cu totul puterea și a slăbit toți anticorpii constituționali și democratici în tăvălugul său spre acapararea totală a statului. Ordonanțele recente ale lui Tudorel Toader, iminenta numire a lui Mircea Drăghici la Autoritatea Electorală Permanentă, controlul politic asupra unei bune părți a Curții Constituționale sau plenului CSM sunt doar partea cea mai vizibilă a unei invazii de slugi obediente de la cel mai mic nivel, local, și până la cele mai înalte funcții de reprezentare. De la un premier-marionetă și până la ultimul funcționar corupt dintr-o instituție deconcentrată – toți fac parte dintr-o țesătură odioasă menită să-i pună România la picioare lui Liviu Dragnea”, a declarat Marius Bodea, deputat PNL.

Liberalul avertizează că țara noastră riscă să fie scoasă din Uniunea Europeană de o gașcă hulpavă care își dorește doar să poată fura banii tuturor românilor fără a mai da vreodată socoteală pentru asta.

„Or, PSD vrea să se asigure că va guverna niște decenii de-acum încolo în România pentru ca roata istoriei să nu se mai învârtă în direcția democrației și să-i lase din nou vulnerabili.

România nu mai cunoaște putreziciunea doar la vârf, la nivel de elite, ci pare să fi fost așezată cu totul pe un fundament de incompetență, lipsă de școală și furt calificat. Doar cu oștirile pregătite puteau Dragnea și sluga sa Tudorel Toader să dea atacul final la statul de drept. Spectacolul grotesc al declarațiilor de grădiniță, împiedicate și incoerente date de miniștrii români la Bruxelles reprezintă oglinda fidelă a puterii hidoase instaurate de un lider complexat și paranoic precum Liviu Dragnea”, a menționat Marius Bodea. 

Momentul este unul mult prea grav pentru a mai duce războaie în interiorul propriilor noastre partide politice sau între partidele care încă își mai doresc democrație în România. Vremea nuanțelor a trecut, crede liberalul. 

„Dacă vrem să ne salvăm, atunci nu putem face acest lucru decât luptând pentru a ne depăși diferențele și a ne apropia prin lucrurile simple în care credem: domnia legii, dezvoltarea României prin investiții publice de amploare, apartenența la Uniunea Europeană și NATO și respectarea tuturor angajamentelor față de partenerii noștri strategici.

În 26 mai dăm un vot pentru democrație și pentru libertate, nu pentru liste de partid sau pentru niște posturi bine plătite la Bruxelles în plus! Avem datoria de a trimite în Parlamentul European oameni care să respecte Uniunea Europeană, nu să o saboteze din interior! Și să nu uităm: s-ar putea să fie ultima noastră șansă de a vota liber!“, arată deputatul, într-un comunicat. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te