Bode, despre alegerile din 2024: „Rezultatele la europarlamentare vor da aripi sau le vor tăia”

DE Alin Crișan | Actualizat: 15.09.2023 - 18:53
Lucian Bode - Foto: INQUAM Photos/ Sabin Cîrstoveanu/ Imagine cu caracter ilustrativ

Lucian Bode a anunţat că rezultatul la alegerile europarlamentare de anul viitor va da sau, dimpotrivă, va tăia aripi şi a cerut tinerilor liberali să combată activ clişeele propagandei anti-PNL.

SHARE

Lucian Bode a declarat, vineri, la Şcoala de Vară a TNL de la Neptun, că implicarea tinerilor liberali în lupta electorală de anul viitor face cât zece şcoli de vară. 

Bode, despre alegerile din 2024: „Rezultatele la europarlamentare vor da aripi sau le vor tăia”

“În lunile ce vin Implicarea voastră activă şi combativă nu doar pe reţelele sociale, ci şi în discuţiile directe cu colegii dumneavoastră, colegii de generaţie, în întregul efort de calm electoral al PNL reprezintă, în opinia mea, evident, cât zece şcoli de vară. 

Nicio şcoală de vară nu poate suplini experienţa politică reală pe care o veţi avea. Această experienţă vă va căli şi vă va cizela. Dar trebuie să fiţi implicaţi, prezenţi în acţiuni, foarte bine coordonaţi şi sincronizaţi, dar mai ales convingători.

Citește și: Rareş Bogdan, despre liste comune PNL-PSD la alegeri: „Singura şansă a PNL este să meargă singur”

Vreau să daţi tonul la această desfăşurare de forţe care va urma, pentru că atingerea ţintelor ne va garanta un lucru extrem, extrem de important: continuarea actului de guvernare cu PNL la guvernare 2024 – 2028”, a afirmat Lucian Bode. 
 
El a declarat cât de importante sunt alegerile europarlamentare de anul viitor. 
 
“Primele alegeri sunt cele europarlamentare. Ele vor da trendul. Timpul va fi scurt între alegerile care vor urma, deci va fi greu să te repliezi, să reconfigureze din mers. Aşadar, miza europarlamentarelor, ca prim scrutin în 2024, va fi una foarte, foarte mare.

Rezultatele la europarlamentare vor da sau nu, din contră, vor tăia aripi şi avântul în a doua jumătate a anului 2024, când vorbim despre locale, parlamentare şi prezidenţiale.

E şi o miză civilizaţională, dacă vreţi. alegem Occidentul şi valorile civilizaţiei euro-atlantice, Occidentul în care România poate avansa în continuare, în siguranţă către nucleul celor mai prospere state democratice din Europa”, a explicat secretarul general al PNL.
 
Bode a mai adăugat pericol reprezentat de modelul totalitarist. 
 
“Sau alegem, Doamne fereşte, modelul putinist. Am trăit pe pielea mea, în tinereţe, modelul putinist, în varianta de prototip a comuniştilor români: sărăcie, frică, minciuna generalizată a fost condimentat după 1989 cu circari pentru a-l face mai atractiv, cu scandalagii agresivi, pentru intimidarea oamenilor buni şi alimentat cu provocări şi propagandă pentru a sădi neîncrederea.

Obiectivul acestui model de esenţă totalitară rămâne însă, dragii mei, acelaşi: revenirea României, Doamne fereşte, şi a ţărilor din est, căci modelul este generalizat, sub cizmă rusească. Nu dorim să se întâmple acest lucru, nu de dorim ca extremiştii să câştige voturi importante în România”, a mai declarat Bode.
 
El le-a cerut tinerilor liberali să combată propaganda anti-PNL. 
 
“Combateţi activ clişeele propagandei anti-PNL şi clişeele propagandei antioccidentale. Acestea se reinventează mereu, iar noi trebuie să avem mereu antidotul la populismul grotesc şi la discursul mincinos.

Citește și: VIDEO Ciucă: Ridicarea MCV, moment istoric pentru democraţia noastră şi întregul sistem judiciar

Să nu vă pierdeţi entuziasmul când auziţi tot soiul de profeţi ai Apocalipsei, în ceea ce priveşte politica românească şi în ceea ce priveşte Partidul Naţional Liberal, sau, în ce priveşte civilizaţia occidentală, NATO ori Uniunea Europeană. 

Aveţi încredere în forţele proprii şi în Partidul Naţional Liberal. Aveţi încredere în forţa comunităţii occidentale. Este important să nu vă lăsaţi intimidaţi. Toţi aceşti prooroci ai nenorocirii, exact asta vor, exact asta urmăresc, să vă demobilizeze, să vă pună în defensivă, să vă facă să vă justificaţi, să sădească neîncrederea în Partidul Naţional Liberal”, a mai transmis Lucian Bode.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te