Boc, Roman, Alin Nica: liderii PNL din Ardeal cer relaxarea restricțiilor

DE Valentin Mirică | Actualizat: 31.03.2021 - 15:34
Boc, Roman, Alin Nica critică restricțiile Foto: Facebook Emil Boc

Boc, Roman, Alin Nica: mai mulți lideri PNL din Ardeal au exprimat, mai mult sau mai puțin dur, rezerve față de ultimul val de restricții. Declarațiile lor vin pe fondul protestelor din întreaga țară.

SHARE

„Am avut un protest la Cluj, civilizat, decent, în care oamenii au spus <<de ce nu se pune și aici un test antigen, la intrarea în sala de fitness, să se poartă mască, distanțare, să ne putem continua activitatea?>> O idee care trebuie luată în considerare, nu trebuie să fim opaci la ideile care vin din partea manifestanților. Sau să vedem care va fi impactul orei 18.00 sau 20.00 la magazine. (…) Trebuie să fim deschiși, vedem cum evoluează, dacă ipoteza de la care a pornit domnul Arafat este corectă, (…) dacă nu este corectă trebuie modificată“, a declarat Emil Boc, la Europa FM. 

Boc, Roman, Alin Nica vor relaxarea restricțiilor

Acum două zile, Boc a propus organizarea unui concert experiment la Cluj, după modelul celor din Barcelona, unde 5.000 de participanți au participat la un eveniment pentru a se analiza dacă riscul de infectare cu COVID-19 este atât de mare. Potrivit edilului, acest experiment ar permite găsirea unei soluții la nivelul întregii țări în ceea ce privește reluarea festivalurilor din vară și toamnă.

Și deputatul PNL Florin Roman, în ultima vreme apropiat de Ludovic Orban, a criticat restricțiile: “Mie nu îmi plac genul acesta de întâlniri politice în care domnul Arafat ia nişte decizii şi ne comunică nouă, iar noi să le susţinem după aceea în mod necondiţionat. Din punctul meu de vedere, ridică mari semne de întrebare măsura cu ora de închidere a magazinelor, la ora 18:00 pentru toţi cei care, de exemplu, trăiesc în oraşele mari. Plecăm la muncă cu toţii dimineaţa, ajungem de multe ori la 18:00, la 19:00 la 20:00, în funcţie de program şi în aceste condiţii suntem puşi în situaţia de a fi cumva disciplinaţi obligatoriu. Chestiunea asta, din punctul meu de vedere, nu merge“.

Alin Nica (PNL), președintele CJ Timiș, critică de mai multe zile decizia de a menține carantina în Timișoara și l-a atacat pe Raed Arafat pentru această măsură. 

“Nu pot să nu mă întreb de ce suntem terorizați cu măsuri restrictive în loc să aplicăm împreună măsuri eficiente de a lupta cu pandemia.

Așa cum am spus de fiecare dată, sunt foarte conștient și preocupat de pericolul reprezentat de pandemia Covid-19.

Nicio clipă nu am propus și nu am susținut măsuri care să dăuneze oamenilor. Eu am cerut un singur lucru: că responsabilii din administrație să își folosească creierul, nu „muschii”. Pentru unii poate e greu, dar zic că ar trebui să facă acest efort“, a scris Nica, pe Facebook, acum o zi. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te