5.300 €/lună de la Curtea de Conturi pentru „baronul” Niculae Bădălău. A studiat dreptul la „privat”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.07.2022 - 12:24
Senatorul PSD Niculae Bădălău/ Foto: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Baronul PSD Niculae Bădălău, vicepreședinte al Curții de Conturi, a primit în ultimul an un salariu lunar de aproape 5.300 de euro de la această instituție, potrivit ultimei sale declarații de avere.

SHARE

Suma totală încasată de Bădălău de la Curtea de Conturi a fost 317.741 de lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 26.478 de lei (5.295 de euro).

În 2021, el a vândut un teren intravilan pentru care a încasat 600.000 de euro, mai precizează declarația de avere.

În prezent, familia Bădălau are în conturi 660.058 euro, 32.832 de lei și 7.029 de dolari. Mai mult, deține în proprietate bijuterii de 25.000 de euro și tablouri în valoare de 12.000 de euro.

Citește și: Bădălău, mare șef la Curtea de Conturi: trei masterate și o facultate în timp ce era parlamentar

Colecționar de titluri academice

Baronul PSD Niculae Bădălău a demisionat din Senat pentru a-și lua în primire funcția de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi. Pentru a ajunge aici, Bădălău a făcut o „cură” academică încununată cu un doctorat. Și nu oricum, ci din postura de senator al României și, o vreme, chiar ministru în guvern.

El a început să colecționeze titluri academice imediat ce a ajuns în Parlament. Într-un mandat de deputat (2004-2008), Bădălău a terminat Dreptul și trei masterate.

- Facultatea de Drept, Universitatea Bioterra, București (2004 - 2008)

- Masterat Managementul Public A.S.E. București, Facultatea de Management (2005 - 2006)

- Masterat Guvernare Modernă și Dezvoltare Locală Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București (2005 - 2006)

- Master Colegiul Național de Apărare (2004 - 2005).

Citește și: Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham: F... me, I'm brilliant

„Mă recomandă (pentru funcția de la Curtea de Conturi n.red.) că am fost membru al Guvernului și cele trei mandate de parlamentar”, a spus Bădălău. În 2017, Bădălău a modificat legea de funcționare a Curții de Conturi astfel încât să poată ocupa o funcție și inginerii, senatorul PSD fiind de profesie inginer.

„Din păcate eu aveam loc oricum pentru că sunt jurist, am și facultatea de drept”, a precizat Niculae Bădălău pentru contestatari.

Facultatea de drept care îl recomandă pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi la fost făcută de Bădălău la Universitatea Bioterra (privată).

Bădălău a urmat facultatea în timp ce era deputat și făcea două master-uri în paralel.

A terminat Dreptul la vârsta de 48 de ani. Facultatea de Drept din cadrul Universității Bioterra a primit cel mai slab calificat care poate fi acordat din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS). În urma evaluării, realizată în 2009, la numai un an după ce a absolvit Bădălău, Facultatea de Drept a Universității Bioterra a primit calificativul „neîncredere”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te