Barna și Cioloș, despre cum vor să împartă funcțiile de președinte și de premier. Deciziile USR/PLUS

DE Octavia Constantinescu | 11.06.2019 - 09:01
Dan Barna și Dacian Cioloș anunță că USR și PLUS au un proiect comun și pentru alegerile prezidențiale

Liderii USR-PLUS au declarant, luni seară, la Digi 24, că alianța va avea un candidat la alegerile prezidențiale care se vor desfășura la sfârșitul acestui an.

SHARE

Atât Dan Barna, cât și Dacian Cioloș au declarant că, cel mai probabil, se va merge pe o forumulă președinte/premier din partea celor două partide, însă nu este stabilit, deocamdată, cum vor fi împărțite aceste funcții.  

Prezenți în studioul Digi 24, luni seară, Dan Barna și Dacian Cioloș au declarat că amândoi sunt pregătiți să candideze, în numele USR-PLUS, pentru funcția de președinte al României, însă candidatul va fi stabilit în perioada următoare, în funcție de cum vor evolua discuțiile în alianță. Pe de altă parte, formula, cel mai probabil, va fi de președinte/premier, pe care Barna și Cioloș o vor prezenta electoratului în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Cioloș: „Unul dintre noi o să candideze cu siguranță”

„Discutăm foarte pragmatic și responsabil. Luăm în calcul un tandem. Un partid să dea candidatul la prezidențiale, celălalt candidatul pentru premier. Suntem două echipe care stau de vorbă și sunt conduse de mine și de Dacian. Niciunul nu a cerut candidatură în mod expres. Analizăm plusurile și minusurile fiecăruia. Dacă vom decide că cea mai bună opțiune e Dacian Cioloș o voi susține”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR a mai declarant că nu exclude varianta ca o altă persoană din USR-PLUS să candideze pentru funcția de președinte al României, dacă această persoană va beneficia de sprijinul celor două formațiuni politice.

„Unul dintre noi o să candideze cu siguranță. Vom face echipă oricum în orice formă ar fi candidatura”, a declarant și Dacian Cioloș. Pe de altă parte, atât liderul USR, cât și cel al PLUS au declarat că, având în vedere scorul important obținut de alianță la alegerile europarlamentare – 22%, nu există niciun motiv pentru ca partidele pe care le conduc să nu aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale care vor avea loc la finele acestui an.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -