Avocatul Toni Neacșu: Demisiile parlamentarilor USR trebuie autentificate la notar

DE Valentin Mirică | Actualizat: 25.11.2020 - 20:36
Toni Neacșu Foto: PSNews.ro

Avocatul Toni Neacșu, fost membru al CSM, îi acuză pe liderii USR că „prostesc” electoratul, fiindcă demisiile lor din Parlament - pentru a nu primi pensie specială - nu sunt efective decât dacă sunt autentificate notarial.

SHARE

„Cei care mă urmăresc știu că disprețuiesc ipocrizia, golănia și lichelismul din politica noastră. Cu demisiile din Parlament ale d-lui Ciolacu și ale USR-ului acestea ating desăvârșirea. Pur și simplu nu vreau să cred că există electorat care să poată fi prostit atât de ușor cât își închipuie acești ipochimeni ai derizoriului politic.

Nu reiau ce s-a tot spus zilele acestea, spun doar că aceste demisii nu vor produce efecte juridice niciodată. Ca avocat, d-ul Barna trebuia să știe că în condițiile date, nemaiexistând o ședință de Plen care să ia act de demisii și care să aprobe hotărârile de vacantare a posturilor, Regulamentul îl obliga să depună o cerere de demisie cu semnatura semnatarului certificată de un notar sau avocat. În lipsa acestei certificări și a unei ședințe de Plen demisiile sunt foi de prostit mulțimea, neproducând niciodată efecte juridice”, a scris Neacșu.
 
El a arătat că Regulamentul Camerei Deputaților prevede că: „Dacă cererea de demisie a fost depusă în ultima zi lucrătoare a unei sesiuni sau în timpul vacanţei parlamentare, deputatul este considerat demisionat la data depunerii cererii. Cererea trebuie să conţină legalizarea de semnătură dată în faţa notarului sau atestarea identităţii părţilor realizată de avocat”. 
 
„De fapt mai e ceva de spus, care arată premeditarea în planul de prostire a electoratului. Dan Barna și USR s-au opus în Biroul Permanent (încăierându-se cu d-ul Florin Roman de la PNL) ca în prima ședință a Camerei Deputaților de după depunerea cererilor de demisie acestea să fie discutate, singura modalitate în care puteau produce efecte juridice din 18.12.2020”, a concluzionat Toni Neacșu. 
 
Fostul judecător și membru al CSM, Adrian Toni Neacșu, a fost condamnat definitiv, în 2015, de instanţa supremă la un an închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu, fals intelectual, participație improprie la infracțiunea de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.