Andrei Caramitru: Românii înțeleg miza alegerilor și vor veni masiv la vot

DE Newsweek România | Actualizat: 11.02.2019 - 14:26

Andrei Caramitru, consilier personal al liderului USR Dan Barna, crede că românii sunt mult mai interesați de a participa la vot și că partidele de opoziție au șanse să bată PSD.

SHARE

Andrei Caramitru a scris, pe contul său de Facebook, că realitatea e chiar mai bună decât în sondaje. „Nu vreau sa analizez nici un sondaj. Doar să dezvălui câteva discuții pe care le-am avut în ultimele săptămâni cu oameni care nu au votat sau au votat „greșit” în 2016 :

- Vânzătoare la spălătorie/curățătorie, 65-70 ani. Mă recunoaște - mă urmărește pe FB, este revoltată de hoție și de pensii speciale. Va vota USR/PLUS împreună cu toată familia ei.
- Grup de pensionari la o cafenea în Cotroceni. Votanți tradiționali PSD. Am stat cu ei 3 ore la o bere. Erau revoltați de haos-ul și incompetența PSD-ului. Ezitau cu cine să voteze acum - PNL (însă nu erau convinși că pot guverna), Ponta („băiat deștept, dar nu are echipă acum”) sau USR/Plus (îl plac pe Cioloș - „e om serios și poate guverna”, vor să vadă programul de guvernare).
- 300 de angajați într-o multinațională, vârsta medie sub 30 ani. Le-am făcut o prezentare acum 2 săptămâni despre starea economiei. Doar 20% au votat în 2016. Acum 100% vor vota, toți cu USR/PLUS.
- Profesoară, directoare de școală, 55-60 ani. A votat întotdeauna cu PSD. Problema ei este că își dă seama că nu există bani la buget anul ăsta și că nu pot fi plătite salariile profesorilor de la ea din școala în a doua parte a anului. Copiii ei au plecat în străinatate recent. Nu va mai vota PSD niciodată.
- Manageri de top în multinaționale mari, București. Am fost sunat de foarte mulți în ultima vreme, să își ofere expertiza pentru programul de guvernare. Toți discută cu angajații lor să nu cumva să își organizeze vreun city break în ziua votării și să meargă toți la vot.
- Manager în grup uriaș în tehnologie, Londra. Se implică de la distanță în campania USR/PLUS și și-a rezervat deja bilet pentru a vota în țară. 
- Pensionară, 85 ani, Elveția. Urmărește tot ce se întâmplă pe Facebook. Vorbește cu toți din comunitatea Românilor de acolo să meargă la vot. Va vota USR/PLUS. Data trecută a votat PNL.

Concluzia mea este: marea majoritate a oamenilor înțeleg exact ce se întâmplă și înțeleg miza alegerilor.”

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.