ANALIZĂ Miza petardei „Armand a pierdut alegerile“: supraviețuirea SIIJ, spălarea lui Tudorache

DE Mircea Marian | Actualizat: 20.04.2021 - 13:52

Miza petardei “Armand a pierdut alegerile“ este justificarea existenței secției speciale de investigare a magistraților, pe cale să fie desființată, și spălarea penalului Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, aflat sub ancheta DNA.

SHARE

“Ancheta de la SIIJ, pentru că șeful biroului electoral de sector era magistrat și ancheta e dusă de SIIJ, aflăm că doamna Clotilde a pierdut alegerile. Vă dau detalii - mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral e unul foarte clar: se va demonstra că dl. Tudorache a câștigat alegerile. În momentul în care se desființează SIIJ e desființează și această anchetă și atunci o îngropăm. Eu nu înțelegeam de ce este acest elan de desființare a SIIJ“, a spus Marcel Ciolacu, la TVR. 

Anunțul său - prefigurat de mai multe site-uri obscure, cu câteva ore înainte ca Ciolacu să fi apărut la televiziunea publică - vine cu câteva zile înainte ca Senatul să ia o decizie privind desființarea secției speciale de anchetare a magistraților, secție înființată de Liviu Dragnea. 

Miza petardei “Armand a pierdut alegerile“

Presa a scris despre inactivitatea acestei secții: în al treilea an de activitate, 2020, Secția pentru Investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ) menține trendul primilor doi, 2018, respectiv 2019, doar două rechizitorii cu trei inculpați fiind trimise în judecată. 

În consecință, procurorii de la SIIJ vor putea susține că secția a fost desființată fiindcă ei au arătat că Armand a fost aleasă primar prin fraudă. 

Al doilea câștigător al acestui anunț va fi fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, aflat sub ancheta DNA: el va putea susține că este victima acestei fraude. 

În sfârșit, și Gabriela Firea va avea muniție să susțină că alegerile locale au fost fraudate, ea lansând deja acest mesaj. “Bună dimineața celor care au știut cā alegerile locale din Capitalā au fost fraudate de «oamenii noi în politică» și au închis ochii! Acum, culeg ce au semănat! Hoții de la locale strigă fraudă la guvernare", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Tehnic, decizia SIIJ nu produce efecte asupra mandatului lui Armand, iar convocarea unui referendum de destituire est apoape imposibilă, datorită condițiilor extrem de restrictive, inclusiv avizul prefectului - care acum este de la USRPLUS. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.