Ana Birchall: Condamnatul pentru corupție Marian Zlotea devine „refugiatul politic" Marian Zlotea

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 13.01.2021 - 20:00
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Marian Zlotea, fostul președinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și fost europarlamentar, anunță că a părăsit România și că a cerut azi politic într-o altă țară. Zlotea a fost condamnat, la 8 ani și 6 luni de închisoare.

SHARE

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea Curtea de Apel București a decis și confiscarea sumei de 263.000 de lei de la Marian Zlotea, fost membru al PD-L.

Inculpatul Zlotea Marian, în repetate rânduri, a determinat conducerea D.S.V.S.A. București, respectiv pe inculpații Lupu Doina – Constanța și Hofman Marius, să abuzeze de funcțiile deținute pentru procurarea produselor alimentare necesare realizării unor acțiuni sociale, (de atragere a alegătorilor cu pomeni electorale, pentru susținerea unor evenimente, pentru asigurarea protocolului A.N.S.V.S.A., dar și al altor instituții), cunoscând faptul că, la rândul lor, aceștia din urmă își determină subalternii să se folosească de calitatea de inspector pentru a procura aceste produse de la agenții economici pe care îi controlau și autorizau pe linie sanitar veterinară și siguranța alimentelor, au susținut procurorii DNA la momentul trimiterii în judecată, conform Main News.

Citește și

VIDEO Mircea Nebunu l-a luat sub aripa sa pe Leo de la Kuweit care are probleme cu clanul Duduianu

 

Ana Birchall: Este un déjà vu ca toți condamnații pentru corupție să invoce că sunt victime politice

Ana Birchall, fost ministru al Justiției a solicitat mpsuri care să împiedice fuga din țară a persoanelor certate cu legea. 

"Condamnatul pentru acte de corupție Marian Zlotea devine "fugarul" și "refugiatul politic" Marian Zlotea!

Da, ați citit bine.. acest domn scrie pe FB că este victimă politică și a solicitat în altă țară statutul de refugiat politic, deși la ora aceasta ar fi trebuit legal să fie în custodia autorităților române!

Este un déjà vu ca toți condamnații pentru corupție (când ar trebui să execute pedeapsa și să returneze statului român banii furați) să invoce că sunt victime politice, sunt persecutați politic și își iau tălpășița în alte țări de unde râd în nas autorităților statului român!

Solicit de urgență Ministerului Justiției ca, în principal, împreună cu Parchetul General și CSM să vină urgent cu măsuri care să împiedice fuga din țară a acestor persoane certate cu legea (de exemplu de ce şi în ce condiţii sunt ridicate, cu destul de multă uşurinţă, măsurile precum controlul judiciar, interdicţia de a părăsi ţara, consemn la frontieră etc?!).

Până la urmă politica penală a unui stat este făcută ținând cont în primul rând de realitățile din țară, or, în ultima vreme, deja devine o modă ca toți condamnații să își ia tălpășița și să nu execute pedeapsa prevăzută de hotărârea judecătorească, să nu returneze statului român banii furați. În schimb, cu tupeu, fie se dau cu zmeul, fie sunt prin țări exotice, fie își afișează opulența prin vile luxoase în Italia sau invocă, cu maximă obrăznicie, că sunt "victime politice"... Când furau banii românilor cinstiți nu mai erau "victime politice"???", a scris pe Facebook, Ana Birchall. 

Citește și

EXCLUSIV „Selly”, marcă deținută de Inna. Selly încasează 22.000 de lei/lună, Inna - 5 milioane/lună

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te