Alina Gorghiu, despre greva profesorilor: „Să înțeleagă că asta e tot ce poate face Guvernul”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.05.2023 - 19:25
Alina Gorghiu, Președintele interimar al Senatului - Foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, Președintele interimar al Senatului, a făcut declarații marți referitoare la greva generală din educație, afirmând că vocea dascălilor a fost ascultată, însă oferta actuală a Executivului e limita până la care se poate acționa în prezent.

SHARE

Alina Gorghiu a menționat că, deși întârziate, discuțiile privind legea salarizării cu Ministrul Muncii au avut loc și speră că profesorii vor înțelege că aceasta este limita până la care Guvernul poate acționa fără a afecta societatea românească în ansamblu.

Gorghiu face apel la profesori să „înțeleagă” oferta Guvernului

"Doresc să vă asigur că vocea dascălilor a fost auzită, nu doar în cadrul Guvernului României sau al Parlamentului, ci în întreaga societate. Am auzit, de asemenea, și vocea copiilor, a elevilor care se confruntă cu incertitudinea în legătură cu înscrierile la examene.

Am auzit și vocea părinților afectați de această situație, iar ca părinte, ceea ce îmi doresc este ca guvernul și cadrele didactice să se întâlnească pe jumătatea drumului", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a subliniat că își dorește soluționarea acestei crize din sistemul educațional prin semnarea unui acord, a unei înțelegeri.

"Așa cum ați observat, Guvernul României a fost implicat într-un dialog constant cu cadrele didactice și cu sindicatele din educație. Propunerea a fost îmbunătățită în ceea ce privește bonusurile pe care le poate acorda atât personalului didactic, cât și personalului nedidactic.

Citește și: Profesorii merg la președintele Klaus Iohannis. Negocierile de la guvern au eșuat

De asemenea, Guvernul acordă o atenție deosebită solicitărilor referitoare la creșterile salariale care ar trebui reflectate în grila de salarizare", a adăugat ea.

"Discuțiile privind această grilă cu Ministrul Muncii, deși întârziate, au avut loc, și sper că profesorii vor înțelege că aceasta este limita până la care Guvernul poate acționa în prezent fără a afecta societatea românească în ansamblu".

Citește și: În ce condiții elevii se pot înscrie la BAC, deși profesorii fac grevă. Care e poziția ministerului

Președintele interimar al Senatului a mai afirmat că, în opinia sa, atât Guvernul, cât și profesorii trebuie să adopte o poziție flexibilă și constructivă și să reușească să depășească acest impas în beneficiul întregii societăți, nu doar al Guvernului, potrivit news.ro.

Negocierile cu Guvernul Ciucă au eșuat. Greva generală din educație continuă

Sindicaliștii din Educație au transmis că vor continua greva, după discuțiile cu premierul Nicolae Ciucă. Guvernul a respins majorarea salarială. Ei au cerut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a anunțat că îi primește la Palatul Cotroceni.

Profesorii îi cer președintelui Klaus Iohannis să intervină de urgență. Sunt peste 15.000 de profesori care protestează în Piața Victoriei. 

Pe lângă profesori, și alte categorii profesionale au decis să își ceară drepturile în stradă. Polițiștii de penitenciar fac marți grevă japoneză. Însă au anunțat o altă formă mai dură de protest pentru zilele următoare. 

Miercuri, angajații din penitenciare vor face exces de zel. Iar acest lucru înseamnă blocarea activității acestor unități de detenție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te