Alin Nica, demis din funcția de președinte al PNL Timiș: „E ca o excludere din partid”

DE Alin Crișan | Actualizat: 26.03.2024 - 19:14
Alin Nica, demis din funcția de președinte al PNL Timiș: „E ca o excludere din partid” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin/ Imagine cu caracter ilustrativ

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al PNL Timiș de Biroul Politic Național al PNL. Revocarea din funcție a fost primită de șeful CJ Timiș ca o „excludere din partid”.

SHARE

Biroul Politic Naţional al PNL a decis, marţi, revocarea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş, potrivit unor surse din partid.

Alin Nica, demis din funcția de președinte al PNL Timiș: „E ca o excludere din partid”

Decizia a fost luată cu 60 de voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă", 3 voturi fiind anulate. Vasile Blaga a fost desemnat să se ocupe interimar de preşedinţia organizaţiei, au precizat sursele citate.

Citește și: Deficitul bugetar a crescut în primele două luni din 2024. Anunțul Guvernului

Înainte de şedinţă, Alin Nica a declarat că este decis să candideze pentru un nou mandat şi că nu ar semna, ca preşedinte al filialei PNL Timiş, pentru susţinerea lui Alfred Simonis drept candidat comun al alianţei PNL - PSD la preşedinţia CJ. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, este de părere că demiterea lui, de către Biroul Politic Naţional al PNL, de la şefia organizaţiei liberale Timiş echivalează practic cu "o excludere" din partid.

Ce spune Nica?

"Am aflat cu neplăcere că Timişul şi timişorenii au fost vânduţi, ca la piaţă, pe o negociere strâmbă, în defavoarea Partidului Naţional Liberal din Timiş. Am aflat, aşa mi-au spus colegii, că PNL a cedat şantajului PSD cu anticipatele, cedând Timişul şi Timişoara către PSD şi evident că am fost sacrificat de dragul stabilităţii naţionale.

Mă bucur dacă eu şi colegii mei de la Timiş suntem sacrificaţi pentru România. Fac cu drag acest sacrificiu, aşa cum l-au făcut miile de timişoreni, în 1989, dar nu pot să accept şi niciunul dintre colegii mei nu acceptă să fim sacrificaţi, aşa cum am fost de fapt, pentru şantajul PSD. 

Timişul şi Timişoara nu vor fi păcăliţi. Oamenii din Timiş şi din Timişoara vor şti să aleagă. (...) Mi-am luat rămas bun de la colegii mei (...) pentru că pentru noi, cei de la Timiş, această demitere echivalează practic cu o excludere din Partidul Naţional Liberal, pentru că nu vom avea şansa să apărăm ideile unui proiect de dreapta, în jurul PNL, în judeţul nostru", a declarat Alin Nica, marţi, după ce a plecat de la şedinţa BPN al PNL.

Citește și: România va doborî orice dronă sau rachetă rusească ce se apropie de graniță. NATO a dat undă verde

El a precizat că nu vrea să ia decizii "la cald, sub imperiul emoţiilor", că se va consulta cu familia şi cu colegii din filială în privinţa hotărârii sale.

"E o decizie foarte grea, am fost şi sunt membru PNL de 20 de ani, sunt liberal şi voi fi liberal în continuare. Indiferent ce decizie voi lua, vreau să mă consult cu familia, vreau să mă consult cu colegii mei din filială, cu cei care şi-au pus încrederea în mine şi voi vedea ce voi face pe viitor. (...) Îmi doresc să candidez în continuare, vreau să văd care sunt opţiunile pe care le am la dispoziţie şi după aceea (...) voi anunţa", a adăugat Nica.

Liberalul nu a exclus posibilitatea de a candida ca independent, dar a subliniat "că are şi alte opţiuni".

Întrebat dacă printre opţiuni se numără şi candidatura din partea Alianţei Dreapta Unită, Alin Nica a răspuns: "Evident că da". 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te