Alianța între PNL și USR PLUS, neacceptată la Iași din cauza lui Costel Alexe

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 22.02.2021 - 16:31
Costel Alexe, președintele CJ Județean Iași. Foto Facebook Costel Alexe

Atitudinea liberalului Costel Alexe de a nu renunţa la funcţiile publice face imposibilă parafarea unei alianţe între PNL şi USR PLUS la Iaşi, a declarat senatorul USR PLUS Marius Bodea.

SHARE

Marius Bodea afirmă că şeful PNL Iaşi, Costel Alexe, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, face rău partidului din care face parte.

Senatorul consideră că Alexe ar fi trebuit să facă un pas în spate pentru a nu pune întreaga filială PNL Iaşi în situaţia de a răspunde în solidar cu acesta pentru faptele penale în care fostul Ministru al Mediului este cercetat individual.

„Încăpăţânarea sa de moroi politic ne costă enorm nu doar ca imagine, dar ne pune şi într-o situaţie imposibilă privind parafarea unei eventuale alianţe între USR PLUS şi PNL la Iaşi.

A trece de la «Fără penali în funcţii publice» la «Alianţă cu penali în funcţii publice» ar reprezenta o fractură de logică şi de principii greu sau imposibil de acceptat de către electoratul care ne-a dat un vot tocmai pentru a-i înlătura din politică pe unii cu metehnele şi problemele penale ale unora precum Alexe şi Chirica“, a declarat Marius Bodea, potrivit News.ro

Senatorul USR PLUS Marius Bodea mai spune că refuzul lui Costel Alexe de a se retrage din funcţiile publice pe care le deţine, deşi este anchetat pentru mită de DNA, este „o pată groasă pe obrazul Iaşului”.

Totodată, aminteşte că atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Florin Cîţu, s-au pronunţat împotriva „penalilor în funcţii publice“. 

„În vreme ce prezumţia de nevinovăţie rămâne fundamentală în actul de Justiţie, în privinţa funcţiilor publice operăm cu măsura credibilităţii unui personaj ales.

Atunci când credibilitatea se face ţăndări, în urma unor acuzaţii grave ale organelor de anchetă şi ale unor probe prezentate în mod public, legitimitatea acestor persoane este puternic şubrezită.

Iar aici au de suferit comunităţi întregi, nu doar persoane fizice cărora le poate, desigur, părea rău pentru propria situaţie“, mai afirmă senatorul USR PLUS.

Întrebat duminică într-o conferinţă de presă dacă intenţionează să se suspende de la şefia CJ Iaşi în urma anchetei DNA la adresa sa, Costel Alexe a spus că nu sunt motive să se întâmple acest lucru. El a explicat că a fost ales de către ieşeni.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.