Adrian Oros a rămas ministru al Agriculturii, deși și-a anunțat demisia de două zile

DE Mircea Marian | Actualizat: 30.09.2021 - 23:54
Adrian Oros Foto: Facebook

Adrian Oros a rămas ministru al Agriculturii, deși și-a anunțat demisia de două zile și a scris că pentru premierul Cîțu “agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități“.

SHARE

Adrian Oros a rămas în mod inexpicabil ministru al Agriculturii, deși, încă de acum două zile, a scris, pe Facebook, că va demisiona și, cu acest prilej, l-a criticat pe premierul Cîțu. 

Citește și: Examen de permis: elevul a sărit la bătaie în maşină la poliţistul care i-a spus că l-a picat

În mod normal, decretul privind demisia trebuia trimis la Cotroceni, iar premierul putea desemna un ministru interimar la Agricultură, cum s-a procedat cu ministerele din care au făcut parte liderii USR PLUS. Dar acest lucru nu s-a petrecut, iar Oros figurează încă pe lista Guvernului, inclusiv pe site-ul instituției. 

Presa a scris că, în locul lui Oros, premierul Cîțu dorea să-l numească pe Daniel Constantin, fost președinte al partidului lui Dan Voiculescu și ministru al Agriculturii într-unul din guvernele Ponta. Daniel Constantin este acum deputat PNL. 

În noaptea de 28 septembrie, la ora 2.32, Oros și-a anunțat demisia de la Agricultură. El l-a susținut pe Ludovic Orban în competiția pentru președinția partidului. 

“Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale!

Pentru Premierul Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.

3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă“, a scris Oros. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.