23 de persoane, care au semnat şapte procese verbale la Sectorul 1, audiate de procurori

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.10.2020 - 18:33
Dan Tudorache nu se dă dus de la primărie / Digi24

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunţă că nici instituţia pe care o conduce şi nici Guvernul nu au nicio implicare în procesul electoral.

SHARE

 În ceea ce priveşte incidentele de la Sectorul 1, Vela spune că ancheta este condusă de doi procurori, că şapte procese verbale sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat documentele, din partea tuturor formaţiunilor politice, vor fi audiate pentru stabilirea adevărului. "Am organizat procesul electoral în cele mai bune condiţii în toate atribuţiile pe care le-am avut în cadrul MAI, am avut 1.128 de evenimente sesizate, 461 neconfirmate şi am trimis spre parchete 279 de dosare penale”, a arătat Marcel Vela.

 Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email
 
"Confirm că în urma analizelor şi cercetărilor, cei prezenţi în depozitul unde sunt buletinele de voturi sunt preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1, un membru al Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1, delegat din partea PPU-SL – cel care depozitează un sac - preşedintele Secţiei de Votare 141 din cadrul - care se vede că ridică un sac - şi 3 observatori, candidaţi din partea partidelor politice, care supraveghează procedura, cu aprobarea preşedintelui Biroului Electoral de circumscripţie Sector 1”, a declarat ministrul de Interne, joi, referindu-se la incidentele de la Sectorul 1.
 
Vela a spus că sunt verificate şapte procese-verbale.
 
"Cu privire la evenimentele de ieri şi de alaltăieri vreau să vă spun că primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unei sesizări la 112. Astfel MAI a înaintat spre Parchetul Sectorului 1 acest dosar la care lucrează 2 procurori împreună cu colegii din MAI şi, din cele 473 de procese verbale, 7 din ele sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat respectivele 7 procese verbale, din partea tuturor partidelor, precizez, vor fi audiate având în vedere că aceste procese verbale pot fi analizate vizavi de corectitudinea completării lor. În urma imaginilor publicate aseară în mass-media ne-am autosesizat şi în prezent se fac cercetări. (...) Vreau să precizez că MAI nu intervine în această verificare, dar sunt convins că ea va reflecta realitatea. MAI şi-a făcut şi îşi va face datoria în continuare” a mai afirmat Marcel Vela.
 
Ministrul de Interne a reclamat ceea ce a numit "un atac asupra MAI”, iar în acest context a ţinut să precizeze că instituţia pe care o conduce este implicată în desfăşurarea alegerilor doar în măsura în care asigură măsuri de protecţie la secţiile de votare şi pe timpul transporturilor materialelor necesare procesului electoral, iar angajaţii ministerului intervin în proximitatea secţiilor de votare pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice şi pentru combaterea contravenţiilor şi infracţiunilor. În această ultimă privinţă, Vela a spus că au fost dispuse şi aplicate aceleaşi măsuri ca în cazul alegerilor prezidenţiale de anul trecut. 
 
El a arătat că echipe de la Corpul de Control al ministrului de Interne s-au deplasat în ţară, supraveghind câte 4 judeţe fiecare echipă, iar de la nivel central au fost trimişi 82 de monitori care să supravegheze activitatea din teritoriu. De asemenea, au fost instituite 700 de zone pentru siguranţă publică în funcţie de istoricul evenimentelor în perioade electorale, de numărul de vize de flotant, de evenimentele înregistrate de-a lungul timpului şi datele deţinute despre "posibile intenţii ilegale”.
 
"Aşadar am fost la datorie, am organizat procesul electoral în cele mai bune condiţii în toate atribuţiile pe care le-am avut în cadrul MAI, am avut 1.128 de evenimente sesizate, 461 neconfirmate şi am trimis spre parchete 279 de dosare penale”, a mai arătat Marcel Vela, citate de news.ro.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.