1.800 € pe lună pentru un director de la Ministerul Agriculturii cu 2 masterate și 6 diplome

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 08.01.2021 - 15:28
Mihai Popescu conduce Institutul de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor din 2013. Foto Linkedin

Mihai Popescu, absolvent de drept la Universitatea din Pitești, cu 2 masterate, 6 diplome și studii doctorale, conduce Institutul de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor din cadrul Ministerului Agriculturii.

SHARE

Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor (I.S.T.I.S.) este autoritatea naţională în domeniul examinării noilor creaţii vegetale, în vederea înregistrării în Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultură din România.

Mihai Popescu conduce acest institut încă din 2013, când ministru al Agriculturi era Daniel Constantin, iar guvernul condus de către Victor Ponta.

Directorul general se remarcă prin numărul mare de studii făcute în domenii diverse, de multe ori fără legătură unul cu altul, în perioada în care conducea și Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor.

Mihai Popescu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Pitești în 2006, fiind specialist în studii juridice. Ulterior, a urmat un master la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, pe care l-a terminat în 2008 cu specializarea Drept civil și drept procesual civil.

Nu a fost destul. La trei ani după ce a devenit director general la instititul din cadrul Ministerului Agriculturii, s-a apucat de un nou master, de data aceasta la Școala Națională de Studii Politice și Administrative – Facultatea de Administrație Publică (SNSPA), cu specializarea Puterea Executivă și Administrația Publică. 

S-a specializat în a fi director, cu alte cuvinte. 

 

Mihai Popescu a adunat un număr impresionant de diplome: în Managementul Resurselor Umane, la Universitatea din Petroșani, Managementul Strategic al Afacerilor Externe, la Academia de poliție „Alexandru Ioan Cuza” – Colegiul Național de Afaceri Interne, în Managementul Achizițiilor Publice, din nou la SNSPA, în Managementul Serviciilor în Instituțiile Publice, la Universitatea Petroșani, în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană și apoi în metodica predării, la Universitatea din Pitești. 

Nici una dintre aceste diplome nu are legătură cu domeniul de activitate al Institutului de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor.

Abia în octombrie 2017, Mihai Popescu a început un doctorat în Ingineria şi Managementul Resurselor Vegetale şi Animale, pentru care primește și bani de la stat, sub forma unei burse doctorale, de 4.000 de euro pe an.  

Ca director general, acesta câștigă 1800 de euro pe lună. Primește pentru munca sa un spor de condiții de muncă de 2.098 de lei pe lună.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te