120 de personalități, organizații și grupuri civice îi cer demisia lui Liviu Dragnea

DE Teo Ungureanu | Actualizat: 25.06.2018 - 20:51

Mai multe personalități din lumea artistică, academică sau politică îi cer președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să demisioneze din funcția de înalt demnitar pe care o ocupă.

SHARE

Aceștia consideră că prezența lui Liviu Dragnea pe scena politică are „efecte nocive enorme asupra României”. 

Printre semnatari, se regăsesc scriitori ca Ana Blandiana, Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu, regizorul Alexandru Dabija, europarlamentarul Monica Macovei, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, directorul editorial Newsweek România Sabin Orcan, Florian Mihalcea, inițiatorul Proclamației de la Timișoara,  artistul vizual Dan Perjovschi, producătoarea Ada Solomon, fotograful Cosmin Bumbuț.

Totodată, organizații și grupuri civice din toată țara și din afara granițelor României s-au alăturat public ca semnatari:  Vă Vedem din Sibiu, Corupția Ucide, #REZISTENȚA, Uniunea Salvați România, Partidul Național Liberal, Platforma România100, Inițiativa Timișoara, Rezist Berlin, Dublin, Marseille și Paris. 

Lui Liviu Dragnea i se cere demisia și este acuzat că „sabotează credibilitatea internațională a României”. Semnatarii susțin că „Parlamentul este al României, nu al unui partid” și că un „recidivist” nu ar trebui să se afle la cârma unei instutiții atât de importante. 


Un alt motiv pentru care i-a fost cerut să demisioneze este faptul că a devenit „unică instanță a actului de justiție”, prin confiscarea puterii executive și a celei judecătorești. Având atât puterile unui stat în subordine, cât și presa, Liviu Dragnea ar putea instaura o dictatură în interiorul Uniunii Europene.

În scrisoarea publică, președintele Camerei Deputaților este acuzat că încearcă să contribuie la încetinirea sau opirea temporară a „destinului european” și că „sabotează simultan și instituția Parlamentului – și credibilitatea României”. 

Pe pagina de Facebook Rezistenta, acolo unde a fost publicată scrisoarea cu motivarea cererii de demisie și numele tuturor semnatarilor, oamenii doresc să semneze alături de inițiatorii acestui manifest .

_____

Foto Inquam Photo/Octav Ganea

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.