Ultima nuntă politică a lui Tăriceanu. Cu Ponta. Nicolae redevine șofer. Nicolicea se uită

DE Mihai Duță | Actualizat: 08.12.2020 - 19:03

Orbiți de atâta AUR deși știam cu toții că munții noștri aur poartă, am uitat să ne bucurăm de liniștea oferită de alegeri unui cuplu zvăpăiat. Venerabilul CACP Tăriceanu l-a luat, cam fără bunăvoie și silit de împrejurări, în parteneriat politic pe tânărul VV Ponta.

SHARE

Toate soțiile politice divorțate fictiv de PSD ca să-și ascundă procentele, și ibovnicele de conjunctură, gata mereu de-o guvernare scurtă, au rămas la vatră.

Venerabilul Tăriceanu este, cu siguranță, la ultimul mariaj politic. Și pentru mult mai tânărul său partener, Victor Ponta, e greu să-și mai refacă viața. Nu mai e nici el chiar așa tânăr. 

Mă gândesc că la asta s-a referit când a spus că vrea să-și petreacă mai mult timp în familie.

Acum pot sta doar ei doi, să-și aducă aminte cum îi mințea romantic Dragnea, nu i s-ar mai pomeni numele, că o să fie președinți. 

Pot merge și în excursii, șoferul Șerban Nicoale e liber și el. Le mai arată o poză deochiată, le mai spune o glumă din aia de-a lui, mai râd ca băieții. Îi poate duce cu mașina în vacanță la Sebi, în Serbia. O viață tihnită.

Seara poate să vină și Nicolicea să le mai citească invers din Constituția aia a lui, să se joace de-a suspendat președintele, azi Ponta, săptămâna viitoare Tăriceanu și tot așa. Pentru variație, pot invita un alt mare președinte al românilor, Virgil "Zburătorul" Pleșoianu. El e încă președinte în toate sondajele făcute de Badea, Gâdea și Ciuvică. 

În bula lor e plin de președinți. Dacă-și pun un potpuriu de înregistrări, nici nu se prind când trec cinci ani. Doar să nu dea vreunul din greșeală la știri.

În vremurile astea e importantă și sănătatea. Dar pentru asta îl au pe medicul Rădulescu Mitralieră, gata mereu să le umble la cip și să le ia temperatura cu termometrul adevărat, nu cu ăla de le scanează gândurile. Că ar fi și aiurea să încerci să le scanezi ăstora gândurile și să dea mereu eroare. 

Una peste alta, alegerile astea au scos din joc niște fosile otrăvitoare. Ceva important s-a schimbat. Manevrele PSD cu partide precum UNPR, ALDE și Pro România nu au mai mers de data asta. 

Partide de aur au mai fost și vor mai fi. Mereu s-au spart din interior. 

Însă nu trebuie să uităm vreodată aroganța și tupeul unora ca Ponta, Tăriceanu, Nicolicea, Șerban Nicolae, oameni care au promovat mereu minciuna și au apărat hoția. 

Victor Ponta, la alegerile prezindețiale din 2015: "La primul tur mă uit cu popcorn şi băutură răcoritoare".

Călin Popescu Tăriceanu, senin, în 2019: ”În cei aproape 30 de ani de când sunt în politică, am fost pe rând deputat, ministru, prim ministru, președinte al Senatului și nu am făcut niciodată vreo faptă legală”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te