Vot pe legile penale ticluite de Iordache pentru Dragnea, sub ochii Comisiei de la Veneția

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 24.04.2019 - 10:08
Flroin Iordache a rămas printre puținii care execută ordinele lui Dragnea fără să crâcnească Foto: INQUAM/Octav Ganea

Camera Deputaţilor va vota azi, la ora 12.00, modificarea codurilor penale, după ce proiectul a fost dezbătut în comisia condusă de Florin Iordache. Reprezentanții Comisiei de la Veneția sunt, din nou, în România.

SHARE

O delegație a Comisiei de la Veneția se află în România, după sesizarea PNL privind modificarea legilor justiției prin ordonanțe de urgență, și va fi primită,azi, de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Șeful statului a anunțat că va discuta, printre altele, despre codurile penale, aflate în procedură de modificare în Parlament.

Raportorii Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept se vor întâlni, tot azi, cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.
Pe durata vizitei în România, delegația Comisiei de la Veneția mai are programate întâlniri cu reprezentanții Înaltei Curți de Casație și Justiție, ai Parchetului General, ai Direcției Naționale Anticorupție și cu conducerea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Procedura parlamentară de modificare a codurilor penale a fost reluată după ce lui Tudorel Toader i s-a reproşat că nu iniţiază OUG pentru aceste modificări.

„Vom avea dezbaterile în Cameră şi cred că de la ora 12:00 vom avea şi votul final astfel încât să îi trimitem preşedintelui şi aceste două coduri. În proiectele care vor fi înaintate preşedintelui sunt numai articolele declarate constituţionale. O eventuală sesizare la CCR va fi respinsă după scaun, adică dacă nu am modificat niciun articol din cele declarate constituţionale e un exerciţiu democratic, pe care pot să îl înţeleg, că nu îşi doresc intrarea în vigoare. Eu vă spun că până pleacă parlamentul în vacanţă aceste două coduri cu articolele declarate constituţionale, va fi obligat preşedintele să le promulge. Vacanţa eu o consider 1 iulie. La începutul lunii iunie, pentru că nu sunt elemente de neconstituţionalitate, răspunsul de la Curte poate veni. În aceste condiţii singura variantă pe care o mai are preşedintele este de a solicita o reexaminare. În reexaminare nu avem decât să i le facem pachet, să i le trimitem să le promulge”, a declarat Florin Iordache. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.