Unde va face puşcărie Cătălin Cherecheş şi pentru cât timp va sta?

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.03.2024 - 13:22
Unde va face puşcărie Cătălin Cherecheş şi pentru cât timp va sta? - Foto: INQUAM PHOTOS / Ghita Porumb
Unde va face puşcărie Cătălin Cherecheş şi pentru cât timp va sta? - Foto: INQUAM PHOTOS / Paul Ursachi

Unde va face puşcărie Cătălin Cherecheş şi pentru cât timp va sta? Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania.

SHARE

Unde va face puşcărie Cătălin Cherecheş şi pentru cât timp va sta? Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România.

Aceasta pentru executarea pedepsei cu închisoarea, el fiind condamnat la cinci ani de detenţie, pentru luare de mită.

Unde va face puşcărie Cătălin Cherecheş şi pentru cât timp va sta?

Avocatul lui Cherecheş, Răzvan Doseanu, a declarat că, în conformitate cu documentul oficial transmis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, către autorităţile germane, fostul primar ar urma să fie adus cu maşina, în ţară, sub escorta Poliţiei Române, şi dus la Penitenciarul Rahova.

Aici va sta pentru perioada de carantină de 21 de zile, ulterior fiind relocat la Aiud, apoi la Baia Mare. Avocatul va continua alături de clientul său unele demersuri judiciare, cum ar fi contestaţia în anulare, pe care a formulat-o la Curtea de Apel din Cluj.

„Dacă se respectă documentul oficial transmis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, către autorităţile germane, atunci când au oferit acesle garanţii privind condiţiile de detenţie, atunci ei spuneau că va fi dus la Penitenciarul Rahova.

Citeşte şi: Cătălin Cherecheș, extrădat din Germania unde a ascuns 1.500.000€ pentru zile negre. Cum i-a cărat?

Aceasta pentru perioada iniţială de carantină, de 21 de zile, ulterior la Penitenciarul Aiud şi, după o perioadă de aproximativ un an de zile, la Penitenciarul Baia Mare”, a declarat avocatul lui Cătălin Cherecheş, Răzvan Doseanu, conform News.ro.

Întrebat dacă i s-a comunicat în ce regim ar urma clientul său să execute pedeapsa privativă de libertate, Doseanu a explicat că o decizie nu a fost luată.

Foto: INQUAM PHOTOS / Paul Ursachi

„Asta va stabili ANP, în momentul în care va ajunge, va face carantina, se vor face calculele pe perioada care trebuie dedusă, e vorba de acea perioadă de arest preventiv, la domiciliul din cursul procesului penal.

Citeşte şi: Decizie definitivă: zidul segregării din Baia Mare va fi dărâmat. Primăria, învinsă de un jurnalist

Plus perioada de la momentul la care a fost încarcerat în Germania şi până la momentul aducerii în ţară”, a arătat avocatul. Acesta a precizat că va continua, alături de clientul său, unele demersuri judiciare, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern.

„Pe plan intern, este o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Cluj, care are următorul termen de judecată în 5 aprilie. E o contestaţie înregistrată mai demult, nu e ocazionată de aducerea în ţară a domnului Cherecheş”, a precizat Răzvan Doseanu.

Întrebat care este starea de sănătate a clientului său, avocatul a răspuns că nu doreşte să intre în astfel de detalii, subliniind că, în cazul fostului primar, nu a fost invocată starea de sănătate, pe parcursul demersurilor care ţin de sistemul de Justiţie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te