Tudorel Toader caută procuror general, deși Augustin Lazăr este în funcție

DE Octavia Constantinescu | 21.02.2019 - 14:33

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi, că declanşează procedura de numire a unui nou procuror general, precizând că până la finalul lunii aprilie, când expiră mandatul lui Augustin Lazăr, România va avea un nou procuror general. "

SHARE

Voi merge la minister şi voi declanşa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie, expiră mandatul (lui Augustin Lazăr -n.r.) şi voi declanşa între timp şi, în felul acesta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general. Nici nu am declanşat procedura şi acuma vizăm? Vedem cine se va înscrie şi atunci vom vedea. Nu avem de unde să ştim, să vedem cine se va înscrie şi atunci vom vedea", a declarat Tudorel Toader, la ieşirea de la Parchetul General. Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general în data de 24 octombrie 2018, procedura fiind avizată negativ de către Consiliul Superior al Magistarturii. Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr din funcţie. Mandatul lui Augustin Lazăr în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie expiră pe 27 aprilie, arată Mediafax.  

Lazăr,după anunţul lui Toader: Să spună bărbăteşte ce probleme sunt. Nu e o procedură lansată oficial Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, joi, referitor la anunţul ministrului Justiţiei de a declanşa procedura de numire a unui nou procuror general, că aceasta nu este lansată oficial, precizând însă că Toader s-a întâlnit cu un procuror din PG cu "probleme de reprezentativitate". "Să spună bărbăteşte ce probleme sunt. Cum să mă convoace? Dumnealui a venit în instituţie. Nu m-a convocat nicăieri. Dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociaţiei Procurorilor. Acel procuror trebuie să îşi clarifice problemele de reprezentativitate şi acest lucru se face prin adunare, nu printr-o întânire obscură", a declarat Augustin Lazăr, la ieşirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ). Reacţia procurorului general vine în condiţiile în care ministrul Justiţiei a anunţat că s-a întâlnit cu procurorul Elena Iordache, preşedintele Asociaţiei Procurorilor. Referitor la anunţul de declanşare a procedurii de numire a unui nou procuror general, Augustin Lazăr a precizând că procedura nu a fost lansată oficial. "Dacă domniile voastre mă întrebaţi pe mine ce voi face? Dar nu există o procedură lansată oficial, o procedură semnată. Noi trebuie să vedem un anunţ care are un caracter legal şi apoi să vedem ce vom face. (..) Informaţia zilei nu era faptul că domnul ministru a venit tiptil aici. Informaţia era că magistraţii din CSM sunt puşi să îşi dea cu părerea cu privire la un act normativ, OUG care a fost publicată şi care a blocat Ministerul Public. Nu vom mai avea un Minister Public funcţional", a completat procurorul general.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te