Tudor Chirilă îndeamnă oamenii să protesteze în Piața Victoriei împotriva legilor securității

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.06.2022 - 16:25
Tudor Chirilă este nelipsit de la protestele din Piața Victoriei/ Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Artistul Tudor Chirilă a transmis, printr-un mesaj publicat pe Facebook, un îndemn la protestul de sâmbătă seară, din Piața Victoriei, organizat de Corupția Ucide și Rezistența Civică Galați împotriva legilor securității.

SHARE

Organizațiile civice Corupția ucide și Rezistența Civică Galați au anunțat că organizează sâmbătă, 11 iunie, un protest împotriva legilor securității. Intitulat „Libertate! Nu cenzură și Securitate!”, protestul va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, în Piața Victoriei din București – în fața sediului guvernului.

Mesajul integral al lui Tudor Chirilă:

„România se îndreaptă în direcția greșită. Asta dacă mai credem un pic în democrație, în separarea puterilor în stat, în importanța jurnalismului independent și în general în valorile pe care vrem să le deprindă copiii noștri. Dictatura ceaușistă ne-a transformat în monștrii duplicitari care nu au reușit să facă altceva din țara asta.

Pentru că în comunism am învățat să fentăm sistemul, să nu spunem exact ce gândim, să mințim ca să supraviețuim. Defecte intrate în reflex. Frica – instrument de navigare prin viață. Cu toții știm ce a însemnat capturarea României post revoluționare din momentul în care s-a respins punctul 8 de la Timișoara. Acea mișcare produce efecte și acum. Dar dacă nu ieșim în stradă ca să apărăm bruma de democrație care ne-a rămas înseamnă că suntem complici la toată această restaurație pusă la cale de două, trei partide politice și de niște structuri securiste care-și apără trecutul și „agoniseala”.

Citește și: 

Șofer rămas blocat cu duba sub un pasaj de pe autostradă în Arad: „Marfar cabrio încă nu am văzut”

Când vor fi încărcate voucherele sociale. Ciucă anunță că primele carduri au fost distribuite

Înainte de pandemie, în toate momentele în care s-a protestat în Piața Victoriei oamenii aveau valori comune, că de aia se aflau în piață. Apoi, pandemia ne-a scindat în pro vaccin, anti vaccin. Ne-am ironizat, ne-am înjurat, am pledat fiecare pentru cauza în care credea, ne-am etichetat, nu ne-am ascultat, a fost dialogul surzilor.

Ok, dar acum ce facem? În numele acelei scindări nu reușim să înțelegem că asta le convine cel mai mult? Da, au fost multe dezamăgiri, da, multă lume se simte trădată și se întreabă ce rost mai are mersul la vot, dar chiar suntem pregătiți să predăm viețile copiilor noștri fără niciun pic de luptă, doar cu speranța că o să fie fericiți în altă țară când vor ajunge la 18 ani?

Refuz să capitulez așa pentru că asta mai mult mi-ar face rău. Așa că sâmbătă de la ora 18 mă duc și eu în Piața Victoriei alături de toți cei care mai gândesc ca mine și cu care mai am niște aspirații de împărțit. Și am să mă duc până când o să renunțe ăștia la legile supravegherii naționale.

Protestul de mâine este organizat de Corupția ucide și Rezistența Civică Galați.

Motivele mele, mult mai pe larg, în articolul de mai jos. Și poate vă faceți timp să citiți pentru că uitarea e începutul sfârșitului”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te