Toader vrea motivele pentru care CSM a dat aviz negativ pentru Adina Florea

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 09.10.2018 - 12:09
Adina Florea a primit aviz negativ de la CSM. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, că așteaptă să vadă care sunt considerentele pentru care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ pentru Adina Florea, propusă pentru funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

SHARE

Tudorel Toader a declarat la sosirea la CSM, că după ce vede care au fost motivele pentru care CSM a dat aviz negativ după audierea procurorului Adina Florea va anunţa dacă transmite preşedintelui propunerea ca aceasta să fie numită procuror şef al DNA.

Citește și: CSM, aviz negativ pentru nominalizarea Adinei Florea la şefia DNA 
„Aştept să văd considerentele avizului, pentru că avizul este consultativ iar considerentele vin să aducă argumente decidentului. Vedem considerentele şi vedem ce vom face mai departe” a afirmat ministrul Justiţiei.

Citește și: Adina Florea nu mai vrea ca DNA să ancheteze infracțiunea pentru care a fost condamnat Dragnea
Toader a spus că, după ce va vedea care au fost considerentele pentru care avizul a fost unul negativ în privinţa Adinei Florea va comunica dacă propune preşedintelui numirea acesteia.
Anterior, Toader anunţase că va susţine numirea Adinei Florea indiferent de avizul dat de CSM, care este consultativ.

Membrii Secţiei pentru procurori a CSM  au avizat-o negativ, luni, pe Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef DNA, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.
"În şedinţa din data de 8 octombrie 2018, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa", se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii.

Citește și: Procurorul propus șef la DNA, Adina Florea: Cred că au fost dosare comandate la DNA 
Hotărârea Secţiei pentru procurori urmează să fie motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei. Avizul este consultativ.
Interviul Adinei Florea a durat aproape trei ore. În cadrul audierii, ea a criticat măsurile luate de conducerea anterioară a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizând că unii procurori -vedetă ai DNA "au fost scoşi în faţă", dar şi că numărul de achitări în cazul dosarelor instrumentate de DNA a fost mare.
Citește și: Audierea Adinei Florea, amânată de către CSM. Toader, conflict cu Augustin Lazăr 
Florea a criticat şi activitatea per ansamblu a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizând că procurorii s-au axat foarte mult pe infracţiuni de abuz în serviciu, în condiţiile în care obiectul de activitate al DNA îl constituie infracţiunile de corupţie la nivel înalt.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te