Soțul șefei DIICOT, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 24.09.2020 - 13:58

Fostul polițist Dan Hosu a fost condamnat astăzi la 3 ani de închisoare cu suspendare, potrivit sentinței Tribunalului București.

SHARE

Dan Hossu, soțul șefei DIICOT Giorgiana Hossu, a fost găsit vinovat pentru două capete de acuzare, fiind obligat să plătească și 10.000 de lei cheltuieli judiciare, potrivit G4Media.

Bărbatul, fost șef al Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a IGPR, a fost trimis în judecată de DNA pe 6 februarie 2017 pentru trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității și dare de mită.

Alături de el, au mai fost trimiși în judecată Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administrație al Carpatica Asig Sibiu, un alt polițist, Cătălin Marian Cataramă, și patronul unei firme, Ion-Sorin Tatu.

Soțul șefei DIICOT este acuzat că ar fi ajutat-o pe Angela Toncescu să influențeze deciziile de la nivelul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obțină avizul pentru numirea în funcția de președinte al CA al Carpatica Asig, dar și pentru ca autoritatea să nu ia decizii nefavorabile societății de asigurări patronate de Dan Ilie Carabulea.

Cu o zi înainte, preşedintele Klaus Iohannis a dat de înţeles în cadrul conferinţei de presă la Cotroceni că va face demersuri pentru revocarea şefei DIICOT dacă soţul acesteia - inculpat într-un dosar pentru corupţie - va fi condamnat. 

„Daţi-mi voie să vă spun că, dacă apare o condamnare, cu siguranţă nu va rămâne fără urmări. Asta este, ca să zic aşa, self evident. Însă, în acest context, vreau să mai remarc ceva, fiindcă şi dumneavoastră şi alţii aţi invocat acel aviz al CSM-ului.

Dacă are cineva curiozitatea să citească acel aviz, să vă daţi seama că avizul negativ nu s-a bazat pe acest lucru. Ba dimpotrivă, această posibilă incompatibilitate nici nu a fost menţionată în aviz, nici nu a fost menţionată ca şi o posibilă problemă. Şi totuşi, dacă se ajunge la acest scenariu, fiţi asigurată că nu voi sta să aştept să mişte alţii rotiţele”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.