Șase noi completuri de 5 judecători, trase la sorți de Instanța supremă pentru 2019

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.01.2019 - 13:25

Înalta Curte de Casație și Justiție a desemnat (ÎCCJ), prin tragere la sorți, magistrații care vor face parte din completurile de cinci judecători pentru anul 2019.

SHARE

Pentru a patra oară în ultimele trei luni, Instanța supremă ales completurile de cinci judecători. De această dată, ÎCCJ a desemnat șase completuri în loc de patru, ca până acum, trei în materie penală și trei în materie civilă.

Citește și Tragerea la sorţi a membrilor noilor completuri de cinci judecători de la ICCJ

Completurilor desemnate joi, 3 ianuarie 2019, nu le vor fi repartizate dosare precum cel al lui Liviu Dragnea, Sebastian Ghiţă, Toni Greblă sau Călin Popescu Tăriceanu, cauze repartizate deja prin tragerea la sorţi din 13 decembie 2018. O primă înfăţişare în aceste dosare a avut loc pe 19 decembrie, ele fiind amânate pentru a doua jumătate a lunii ianuarie. Judecătorii Consiliului Suprem al Magistraturii au stabilit la sfârșitul anului trecut ca toate dosarele repartizate la completurile de cinci judecători de la ÎCCJ, în 13 decembrie, să fie judecate în 2019 de aceiaşi judecători, fără a fi organizată o tragere la sorţi şi în privinţa lor.

Pe rolul Completului 2 de 5 judecători se află, de exemplu, dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Acest complet a decis, la şedinţa de miercuri, să amâne procesul pentru data de 21 ianuarie.

C2 penal este format din următorii judecători: Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

Componența celor trei completuri noi în materie penală:

C1: Dragomir Iulian, Matei Ionuţ Mihai, Rus Alexandra Iuliana, Epure Constantin, Şelaru Valentin Horia.

C2: Cîrnaru Simona, Burnel Oana, Alexandrescu Anca Mădălina, Enescu Dan Andrei, Neniţă Simona.

C3: Mela Luciana, Bogdana Ioana, Lefterache Lavinia, Foitoş Marius Dan, Iancu Ana Hermina.

Componența celor trei completuri noi în materie civilă:

C1: Copoiag Elena Carmen, Cîrnu Iulia Manuel, Florescu George Bogdan, Hîncu Cezar şi Canacheu Claudia Marcela.

C2: Macavei Sorinela Alina, Vişan Mirela, Grădinaru Blandiana, Baciu Mona Magdalena, Gherasim Elena.

C3: Paraschiv Mihaela, Brehar Paulina Lucia, Zaharia Rodica, Voicu Rodica Florica, Năstasie Veronica.

Preşedintele ÎCCJ, Cristina Tarcea: Principiile de Drept să fie repuse în adevărata lor valoare, așa cum au fost predate de monștrii sacri

Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ, a declarat înaintea noii trageri la sorți a completurilor de cinci judecători că ”Vă urez tuturor un an nou mai bun, mai liniștit, mai normal și în care principiile de drept așa cum au fost ele predate de monștrii sacri ai Dreptului pe care eu am avut norocul să-i prind să fie repuse în adevarata lor valoare și poziție. Prin legea 304/2004 privind organizarea judiciară, cum a fost modificată prin legea 207/2018, la începutul fiecărui an, au loc procedurile de desemnare a numărului și a compunerii completurilor de 5 judecători”, informează Mediafax.

Citește și Dragnea obține o nouă amânare în proces, cu ajutorul avocaților celorlalți inculpați

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -