Reclamat de vecini că își renovează apartamentul și face gălăgie: E amendat. Cum scapă în instanță

DE Alin Crișan | Actualizat: 13.10.2023 - 18:31
Reclamat de vecini că își renovează apartamentul și face gălăgie: E amendat. Cum scapă în instanță - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Un bărbat a fost reclamat la Poliție de vecini, supărați că face gălăgie în timp ce își renovează apartamentul. Află cum a scăpat în instanță de amendă.

SHARE

După ce a fost amendat de Poliția Locală Alba Iulia pentru că făcea zgomote în apartament, proprietarul unui apartament din municipiu a obținut în instanță anularea proces verbal prin care a fost sancționat.

Reclamat de vecini că își renovează apartamentul și face gălăgie: E amendat. Cum scapă în instanță

Gălăgia i-a deranjat atât de tare pe vecinii acestuia încât au sunat la Poliția Locală și au semnalat incidentul. Urmarea a fost amendarea proprietarului (A. S.) cu suma de 200 de lei pentru tulburarea fără drept a liniștii proprietarilor. Deși amenda a fost mică și putea plăti doar 100 de lei în 15 zile, persoana amendată a ales să meargă în justiție și să conteste procesul verbal de sancționare.

Citește și: Împrumut de 100 de milioane de euro pentru construirea „Cartierului pentru Justiţie”. Digitalizare

„Măsura amenzii a fost luată doar pe baza plângerilor unor vecini, iar agentul de poliţie s-a prezentat în data de 11 februarie 2023, după o zi de la stabilirea amenzii şi emiterea proceselor verbale de constatare a contravenţiei. Agentul de poliţie a încheiat procesul verbal în baza unor înregistrări prezentate de reclamanţi, care nu puteau fi dovedite.

Am efectuat câteva lucrări de modernizare în camera copiilor, dar niciodată în orele de linişte şi în niciun caz nu au fost produse zgomote care să deranjeze foarte mult”, a susținut persoana amendată în acțiunea depusă la Judecătoria Alba Iulia.

După șapte luni, în septembrie 2023, instanța i-a dat dreptate persoanei sancționate.

„Starea de fapt nu corespunde realității”

Reprezentanții Poliției Locale au susținut legalitatea sancțiunii, iar „abaterea săvârşită de către petent există şi a fost încadrată corespunzător”. Magistratul i-a dat dreptate petentului și a constatat că fapta nu a fost constatată în mod direct de către agentul constatator, adică cu propriile simțuri.

„Agentul nefiind de față la momentul producerii presupuselor zgomote, astfel cum rezultă din raportul agentului din data de 09.03.2023, instanţa reține că nu i se poate acorda procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei valoarea probatorie a unei prezumții simple.

Citește și: Și-a câștigat dreptul a primi medicamente pentru cancer în instanță. Situația bolnavilor din România

În acest sens, instanța reține că starea de fapt, astfel cum a fost menționată în cuprinsul procesului verbal, nu corespunde realității, astfel cum a fost stabilită pe baza probelor administrate în dosar, intimatul nefăcând dovada temeiniciei faptelor reținute, prin niciun mijloc de probă administrat în cauză”, a susținut judecătorul, în hotărârea pronunțată în 15 septembrie 2023.

Instanța a reținut că, deși petentul a recunoscut efectuarea unor lucrări de modernizare în camera copiilor, pentru care a folosit și unele unelte care produc zgomot, acesta a afirmat că nu a produs zgomote care să deranjeze foarte mult și niciodată în timpul orelor de liniște, aspecte care se coroborează cu cele declarate de către ceilalți vecini.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te